16.05.2020
569

ПОЕТИЧНИЙ ЄВРОТАЙМ

  Світ навколо постійно змінюється. На жаль, наразі ми не можемо вільно спілкуватися між собою, бо перебуваємо в умовах карантину. Але цей виклик сьогодення надав нам інші можливості почути одне одного та отримати позитив від дивовижного світу поезії.
  У рамках поетичного бібліопростору "А+" Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка ініціювала проведення заходу "Поетичний євротайм" до Дня Європи в Україні, який цьогоріч відзначається 16 травня.
  Поети Чернігова та області вітають усіх зі святом і читають поезію європейських авторів та власні вірші. Модератор заходу – головний бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Наталія Утиро – також привітала всіх із Днем Європи в Україні й розповіла, що ми європейці і прагнемо до європейських цінностей, які включають у себе сім’ю; соціальну відповідальність; толерантне ставлення; демократію; гарантію прав; свободу вибору; мир; довкілля; довіру та повагу; релігію; доступний комфорт. Крім того пані Наталія зазначила, що всі перелічені цінності – запорука процвітання суспільства. Далі ведуча традиційно оголосила тему віртуальної зустрічі поетичного бібліопростору "А+": "Європейська поезія. "…Радість – Всесвіту пружина, радість – творчості душа…". Назва виникла сама собою після прочитання рядків вірша німецького поета, історика Фрідріха Шиллера (1759–1805) "Ода радості", написаного 1785 року. Людвіг ван Бетховен (1770–1827) створив музику, яка стала частиною його дев’ятої симфонії та прийнята як гімн Європи і Євросоюзом, і Радою Європи.
Пропонуємо до вашої уваги фрагмент вірша "Ода радості"
Радість – Всесвіту пружина,
Радість – творчості душа,
Дивна космосу машина
Нею живиться й руша.
Радість квіти розвиває
І розгін дає сонцям,
Їх в простори пориває,
Не відомі мудрецям.
  У віртуальному заході "Поетичний євротайм" узяли участь чернігівські поети – учасники поетичного бібліопростору "А+" Світлана Камишна-Терещенко, Олексій Маслов, Віра Козлова, Ольга Петренко, Віка Лі, Анна Дмитрук, Олена Коленченко, Юрій Слєсарев.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється