01.06.2020
468

Шановні друзі! Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка вітає всіх із Міжнародним днем захисту дітей!

  У нас постійно народжуються цікаві ідеї. Втілювати їх у життя часто допомагають наші активні, креативні, ініціативні користувачі. Отже, до свята ми даруємо вам відеопривітання, до створення якого долучилася наша постійна читачка – вчителька української мови й літератури Чернігівської ЗОШ № 28 Ольга Петренко зі своїми учнями.
  Сім’я і дитина – споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність і розвиваючи власну культуру. Діти – майбутнє нашої країни, наша радість. Турбота про дітей – головний батьківський обов’язок. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля. Зігріваючи теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднуючи зусилля заради майбутнього, ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави.
  У цей непростий час, коли світ охопила пандемія коронавірусу – COVID-19, усі дорослі особливо уважні насамперед до здоров’я дітей. Дистанційне навчання стало випробуванням і для учнів, і для батьків, і для вчителів. Однак завдяки сучасним технологіям можна і навчатися на відстані, і спілкуватися, і зі святами вітати… А коли ще й дивитися на все творчо та з гумором, то виходитиме просто чудово! Відеоролик "Щасливе дитинство", який створили діти разом із класною керівницею, дуже оригінальний. Тут і інтерв’ю, і читання віршів, і сценка, і пісня… Одне слово – молодці!
  Колектив Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка висловлює велику подяку пані Ользі та її учням за підтримку ініціативи книгозбірні та участь у привітанні до Дня захисту дітей. Зичимо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, всій Україні! Наснаги й мудрості батькам, педагогам, усім дорослим, чиї серця сповнені любові до дітей.

  Довідково
  Міжнародний день захисту дітей (англ. International Children’s Day) відзначається 1 червня, в перший день літа. Це свято було засноване в листопаді 1949 року в Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше його святкували 1950 року у 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним із пріоритетних напрямів своєї діяльності.
  День захисту дітей в Україні – загальнонаціональне свято. У нашій державі його було встановлено Указом президента України від 30 травня 1998 року на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім’ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна – дітям" та інших громадських організацій.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється