20.07.2020
427

0   Шановні друзі! Пропонуємо ознайомитися з віртуальною виставкою "Святитель Русі-України – великий князь Київський – Володимир".

  Щороку 28 липня, в день пам’яті рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі, в Україні на державному рівні відзначається православне свято – День хрещення Київської Русі-України. Великий Князь Київський Володимир – один із найвизначніших діячів європейського середньовіччя. У вітчизняну історію він увійшов передовсім як князь-воїн та князь-реформатор: суттєво розширив державні кордони і провів адміністративну та військову реформи, завдяки яким Русь стала могутньою централізованою державою. Найважливішою реформою Володимира Великого була релігійна: прийняття християнства та хрещення підвладних йому земель. Це дало змогу середньовічній Русі увійти до кола цивілізованих європейських держав.

  Після офіційного хрещення киян 988 р. християнство стає державною релігією Київської Русі. Із прийняттям християнства почався відлік часу існування нової християнської держави – могутньої, знаної та шанованої. Під впливом християнства розвивалися наша духовність і культура, складалися стосунки з європейськими народами. Завдяки входженню у християнський світ Київська Русь зблизилася з усією Європою, а згодом почала відігравати значну роль на світовій арені. Ми як спадкоємці хрещення князя Володимира і як громадяни самостійної держави маємо якнайглибше пізнати і зрозуміти своє минуле задля розбудови майбутнього.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється