31.07.2020
388

  Шановні друзі! Пропонуємо до вашої уваги нову віртуальну книжкову виставку "Іловайськ. Шість років трагедії".
  В Україні 29 серпня відзначають День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Таку пам'ятну дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський, оскільки того дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.
  10 серпня 2014 р. розпочалася одна з найчорніших сторінок в історії незалежної України – запеклі бої за Іловайськ або, як їх згодом охрестили, "Іловайський котел". Українські військові зуміли вийти звідти лише 29 серпня. Навіть в умовах оточення наша армія чинила великий спротив російській. Українська армія продемонструвала нечувану мужність, свою дієздатність і великий патріотизм.
  Події серпня 2014 р. залишаються одними з найкривавіших сторінок конфлікту на сході України. Офіційна статистика втрат "Іловайського котла" – 366 загиблих, 429 поранених. 158 наших воїнів досі вважаються зниклими безвісти. Своя статистика у бійців. Вони її озвучують так: кожен третій загинув, кожен третій був поранений і кожен третій потрапив у полон.
  З метою вшанування пам'яті загиблих захисників України працівники відділу документів із гуманітарних наук підготували віртуальну книжкову виставку "Іловайськ. Шість років трагедії". Це книги та статті про героїзм і зраду, про мужність і людяність українських солдатів та офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, усіх тих, хто опинився наприкінці серпня 2014 року в "Іловайському котлі". Про найбільшу поразку української армії в ході війни на сході країни. І найголовніше – про нездоланний дух українців та безмежну любов до Батьківщини. Виставка покликана привернути увагу суспільства до теми війни, яка триває в країні і про яку все менше згадують у повсякденному житті.
  Тож запрошуємо всіх охочих до перегляду.
  Виставку підготувала Олена Костенко, бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється