Видатні чернігівці. Творчий портрет Володимира Наталушка

Видатні чернігівці. Творчий портрет Володимира Наталушка

31.07.2020
698

 Ви знаєте, як липа шелестить?*

  Можливо, але це не точно.
  А от справжньому поціновувачу пленерного живопису, тому, хто майже щодня спілкується з Природою, гадаю, не буде важко описати всі відтінки настрою цієї примхливої красуні.
  "Пейзаж для мене – це тиха, але корисна й медитативна розмова з Природою", – говорить член Національної спілки художників України Володимир Наталушко.
  Власне, в переддень дня народження знаного чернігівського художника відділ мистецтв вирішив пригадати, яким же був його творчий шлях. Тож третя історія циклу "Видатні чернігівці" – "Творчий портрет Володимира Наталушка".

  1 Володимир Анатолійович Наталушко народився в Чернігові 2 серпня 1971 року. Хист до малювання проявився у майбутнього митця ще у шкільному віці, тоді ж Володимир почав відвідувати художню школу. Пізніше продовжив навчання у Пензенському художньому училищі ім. К. Савицького. Після закінчення училища 1990 року вступив до Російської академії живопису, скульптури й архітектури ім. І. Глазунова на спеціальність "Станковий живопис". Художньої майстерності В. Наталушко навчався у таких відомих митців, як І. Глазунов та О. Шилов.
  Завершивши навчання, 1997 року Володимир повернувся до рідного міста, де продовжив удосконалювати набуті знання. Його перша персональна виставка відбулася у стінах Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка 2003 року. Також художник зі своїми роботами гостював у бібліотеці і 2010 року.

3
  ааМатеріал про персональну виставку картин "Кольорова стихія майстра" Володимира Наталушка в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка (2010)

    З 2004 року Володимир Наталушко – викладач Чернігівської дитячої художньої школи. Докладніше – в сюжеті UA:Чернігів.

    ааІсторії про художників. Володимир Наталушко – викладач дитячої художньої школи (2019)

  2 2008 року Володимир Наталушко став членом Національної спілки художників України. Він – постійний учасник обласних і всеукраїнських художніх виставок, а твори митця зберігаються в багатьох приватних колекціях України та світу.

  ааВолодимир Наталушко про красу та вічність – виставку в Колегіумі (2014)
 
 аа Про виставку Володимира Наталушка "На схилах святих гір" у Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана (2014)

  Володимир Наталушко – один із небагатьох художників, який багато уваги приділяє рідному Чернігову, його архітектурним пам'яткам, міським вуличкам та скверам, звісно, не забуваючи і про мальовничі пейзажі Поліського краю.

  ааНадворі осінь, а у Спілці художників весна – про персональну виставку живопису Володимира Наталушка "На свіжому повітрі" (2019)

  ааВолодимир Наталушко про виставку картин "На свіжому повітрі". Ранок (02.12.19)

  * Павло Тичина – "Ви знаєте, як липа шелестить…".

Підготувала Катерина Мехеда,
  провідний бібліотекар відділу мистецтв

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється