Всеукраїнська акція "Сонях пам’яті"

Всеукраїнська акція "Сонях пам’яті"

26.08.2020
462

   26 серпня Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка, в солідарності з вдячним українським народом, долучилася до Всеукраїнської акції "Сонях пам’яті", приуроченої до Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що відзначається 29 серпня.
  Акція має на меті вшанування пам’яті захисників України, патріотичне виховання молоді та сприяння усвідомленню українським суспільством ціни незалежності, необхідності захисту нашої держави й необхідності гідного вшанування пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

  Додаткові матеріали за темою (книги, фільми, корисні посилання) можна переглянути тут.

  День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відзначається саме 29 серпня, адже цього дня 2014 року в ході Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.
Ті трагічні події розгорталися на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Тому символом Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях.

  Відеозвіт про Всеукраїнську акцію "Сонях пам’яті" в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка можна переглянути тут.

  Україна щодня пам’ятає воїнів, котрі віддали свої життя за її волю та незалежність, але цей день, 29 серпня, – для гідного вшанування їхньої пам’яті. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, вдягнувши символічний сонях пам’яті, розмістивши його на лівій стороні грудей, та схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках. Адже герої живі, доки жива пам’ять про них.
  Одна з традиційних та водночас найбільш емоційних форм ушанування пам’яті – хвилина мовчання. Тож закликаємо всіх українців 29 серпня о 10.00 спинитися й долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання. Де би ви не були – на центральних площах чи маленьких вуличках міста, під час роботи чи подорожі – за можливості припиніть будь-які роботи, зупиніть транспортні засоби на узбіччі, дотримуючись безпеки поводження на дорозі, дотримайтеся режиму мовчання в ефірі теле-, радіоканалів та під час стріму на онлайн-платформах, щоб віддати данину пам’яті й шани тим, хто загинув за Україну.

   Живі, поки пам’ятаємо

Підготувала
Катерина Мехеда,
провідний бібліотекар відділу мистецтв
Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка

За інформацією
Міністерства у справах ветеранів України

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється