31 травня – Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

31 травня – Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

31.05.2021
337

  Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням установлений 1987 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я та відзначається щорічно 31 травня. Цього дня в усьому світі відбуваються антитютюнові акції.
  Куріння шкідливо впливає на центральну нервову систему, що позначається на життєдіяльності всього організму. Розвиваються стійкі вегетативні неврози, які супроводжуються головним болем, шумом у вухах, запамороченням. Людина постійно перебуває у пригніченому настрої, втрачає сон і апетит. Тютюновий дим також подразнює дихальні шляхи. Наслідок цього – кашель, який посилюється вранці, з'являється мокротиння брудного кольору. Поступово розвивається хронічний бронхіт. Куріння часто викликає розвиток виразкової хвороби, чому сприяють постійне підвищення кислотності шлункового соку й порушення кровопостачання стінок шлунку внаслідок звуження судин. Тютюнова отрута руйнує організм, завдає йому непоправної шкоди.
  Основна мета відзначення Всесвітнього дня без тютюну – захистити теперішнє та майбутнє покоління не тільки від руйнівних наслідків для здоров'я, пов'язаних з тютюном, але також і від соціальних, екологічних та економічних наслідків вживання тютюну.

  Книга:
  How to help your patients stop using Tobacco / R. E. Mecklenburg [et al.] ; U.S. Department of Health and Human Service, Public Health Service. – Maryland : National Institute of Health, 1996. – 63 p.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється