Практичне заняття української мовної студії ораторського мистецтва LingUA

Практичне заняття української мовної студії ораторського мистецтва LingUA

30.05.2021
336

  30 травня, в неділю, відбулося чергове практичне заняття української мовної студії ораторського мистецтва LingUA Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка. Керівниця студії – вчителька української мови й літератури Чернігівської ЗОШ № 28 Ольга Петренко – розпочала заняття з порад: як себе презентувати. Обов'язково потрібно враховувати ситуацію і час – ці речі важливі для успіху.
  Усім присутнім пані Ольга роздала бейджі. Бейдж (від англ. badge – "знак") – елемент уніформи чи амуніції у формі значка, наліпки або картки, призначений для інформування про дані чи ідентифікації особи його носія. Паперові картки зазвичай вставляють у пластикові кишеньки, що мають кріплення або шпильки для їх фіксації на одязі. Кожний учасник написав на такому вкладиші своє ім'я – для зручності при спілкуванні протягом заняття. Модераторка заходу представила аудиторії книгу Віталія Голубєва "Дієслово. Інструменти ефективності для людей розумової праці". Автор, використовуючи свій особистий досвід, дає цікаві поради, якими можуть скористатися всі охочі.
  Далі прозвучала пропозиція до всіх присутніх вийти із зони комфорту просто на сцену, стати півколом та поділитися на пари. Потім потрібно було привітатись одне з одним та поставити запитання: "Як справи?". Той, до кого звернулися, мав дати розгорнуту відповідь. Наступне завдання – при зустрічі розповісти про похід на виставку, яку тільки збиралися відвідати. Усім було цікаво та весело, студійцям дуже сподобалося фантазувати, всі раділи, обмінювалися враженнями. Перш ніж перейти до нового завдання, всі разом зробили артикуляційну гімнастику. Бо читання оди, та ще й самому собі, – то просто надсерйозна справа. Тому розминка просто необхідна!


  І ось нарешті настав час демонструвати виконання домашнього завдання. Було цікаво, хто як наважиться себе похвалити.
  Отже…

  Мене звати Наталія,
  Не живу я в Італії,
  Але сонячна пані,
  Як саме Італія.
  Відкрита душа:
  Завжди повна любові – до людей,
  До природи!
  Завжди повна мрій до всього рідного!
  Завжди повна краси до всього навколо!

  До вашої уваги пропонуємо ще одну оду, авторка якої – Надія Заваліна. Твір має назву "Я – жінка!".

  Я – жінка!
  Мати та дружина,
  Донька у батька я єдина!
  Щоранку прокидаюсь рано!
  І про сім'ю я дбати маю:
  Варю, перу та прибираю,
  А потім ще й на працю я встигаю!
  Так день за днем спливають роки,
  Та я щаслива у турботах!

  Ось такі чудові оди вийшли. І навряд чи хтось скаже, що це нескромно. Адже кожна людина варта похвали. А неповторна в цьому плані тендітна й сильна жінка, пані….

 

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється