Виїзна конференція Чернігівського районного осередку НСКУ: презентація матеріалів до "Літопису Брусилівської сільської громади"

Виїзна конференція Чернігівського районного осередку НСКУ: презентація матеріалів до "Літопису Брусилівської сільської громади"

01.06.2021
325

  Щорічно 28 травня в Україні відзначається свято – День краєзнавства. До цьогорічних заходів з нагоди цієї вікопомної дати долучилися члени Національної спілки краєзнавців України, директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко і завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки Ірина Каганова. Вони взяли участь у виїзній конференції Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України, де було презентовано матеріали до "Літопису Брусилівської сільської громади".
  У невеликому залі загальноосвітньої школи с. Брусилів була презентована унікальна й цікава інформація з історії села з давніх-давен до сьогодення, яку здебільшого розшукав та упорядкував, а також представив присутнім мешканцям села голова Чернігівського осередку НСКУ Андрій Курданов.
  Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко представила підсумки краєзнавчого розслідування за матеріалами Державного архіву Чернігівської області про часи колективізації, голодомору та репресій проти мешканців Брусилова, яке провела бібліотекарка відділу краєзнавства Людмила Студьонова. Завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки Ірина Каганова розповіла про книгу спогадів Ігоря Ромашка "Немного о том, что я видел, слышал, испытал в жизни", що зберігається у фонді відділу. У спогадах ідеться про батька автора, священника Михайлівської церкви с. Брусилів Чернігівського повіту отця Миколая. За час служіння (1912–1930) отець Микола Ромашко став дуже шанованою в селі Людиною. У 1930-ті рр. всі члени родини Ромашків були репресовані та заслані у Північні краї…
  Свої розвідки з історії с. Брусилів (старі назви – Перекоп, Новий Брусилів) представили відомі чернігівські історики, кандидати історичних наук Олександр Бондар і Сергій Горобець, науковий співробітник НАІЗ "Чернігів стародавній" Олександр Литовченко та інші, а краєзнавець за покликанням, полковник Іван Кирієнко поділився досвідом з пошуку інформації та написання книги про історію свого рідного села Черниш Чернігівського району.
  Під час презентації демонструвалися відеоматеріали і слайди з текстом Літопису та неодноразово зазначалося, що матеріали до "Літопису Брусилівської сільської громади", зібрані в електронному варіанті, – це лише сходинка до видання ґрунтовної книги-дослідження про історію села.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється