Практичне заняття української мовної студії ораторського мистецтва LingUA: училися володіти мікрофоном

Практичне заняття української мовної студії ораторського мистецтва LingUA: училися володіти мікрофоном

06.06.2021
303

  6 червня у Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося чергове практичне заняття української мовної студії ораторського мистецтва LingUA. Керівниця студії – вчителька української мови й літератури Чернігівської ЗОШ № 28 Ольга Петренко – проаналізувала минуле практичне заняття, зробивши акцент на тому, що в усьому потрібно шукати позитив, навіть у помилках та невдачах. Пані Ольга нагадала, що в будь-якому публічному виступі завжди запам'ятовуються початок і кінець, тому саме вони мають бути найяскравішими. Запорука успішного виступу – впевненість у собі. Якщо боїтеся щось забути, не соромтеся підготувати невеличку шпаргалку. Потрібно розправити плечі, зробити глибокий вдих і тільки потім починати свою промову. А шлях до гарної української мови дуже часто пролягає… через погану українську. На те воно і навчання…
  Далі Ольга Михайлівна запросила на сцену учасниць заходу, які бажають прочитати оду самій собі (аудиторія цього разу була суто жіночою). Одна зі слухачок студії поставилася до виконання домашнього завдання дуже відповідально й підготувалася ґрунтовно. З вуст пані Олександри прозвучала історія походження оди, також було названо категорії. А далі Олександра Іванівна зачитала свою оду, з якої ми дізналися, що жінка, крім усього, щоранку робить зарядку. Оце-то сила волі! Справді гідно найвищої похвали! Загалом же, всі оди мали одну спільну ознаку – вони були дуже щирі та відверті.
  Володіння мікрофоном – необхідна навичка для оратора. Як і вміння триматися на сцені. Отже, на студійців чекало вельми цікаве завдання: розповісти про свій робочий тиждень – на сцені, з мікрофоном, учергове вийшовши зі своєї зони комфорту. Кожна учасниця протягом розповіді тримала в руках мікрофон і з різними емоціями розповідала про події, що відбувалися в її житті упродовж тижня. А це – і клопоти по господарству, й поїздки велосипедом на дачу (по 14 кілометрів туди й назад!), і власне сільгоспроботи (картопля ж сама себе не сапатиме), і дні народження рідних та близьких людей, і заняття йогою, і спілкування з прекрасним, і піклування про свою зовнішність та купівля новеньких прикрас, і ще багато всього… Коли тільки жінки примудряються стільки встигати?
  Керівниця студії дякувала всім за цікаві розповіді, давала поради, звертала увагу на помилки у мовленні, поведінці. Це було дуже корисно. Збоку себе не бачиш, а тут з'являється чудова можливість виправити недоліки і стати на рівень вище у публічному виступі. До речі, якщо аудиторія позитивно реагує на те, що відбувається на сцені, це додає промовцеві неабиякої впевненості. Як кажуть, є контакт!
  Далі пані Ольга запропонувала переглянути відеозаписи виступів студійок, які читали свої оди на минулому занятті. Кожна з учасниць мала оцінити себе й визначити, що саме її не влаштовує. Усім було цікаво переглядати свої виступи та робити собі зауваження.
  На завершення керівниця студії традиційно дала учасницям домашнє завдання: вивчити напам'ять вірш і показати його в театралізованому форматі. Має вийти така собі моновистава…
  Наприкінці спільної роботи пані Ольга подякувала всім за цікаву та корисну зустріч, і ми у свою чергу теж дякуємо за чудові хвилини спілкування.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється