Відкриття виставки світлин "Поетичний фотоживопис Віктора Кошмала"

Відкриття виставки світлин "Поетичний фотоживопис Віктора Кошмала"

08.06.2021
316

  Влучно, гучно, яскраво і, як завжди, зі щирими усмішками – так відкривали виставку світлин "Поетичний фотоживопис Віктора Кошмала" у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка.
  Відомий чернігівський фоторепортер, член НСФХУ, НСЖУ, АСЖУ Віктор Кошмал – із когорти тих людей, котрим доля подарувала можливість ловити й зупиняти безцінні моменти нашого швидкоплинного життя.
  На фотовиставці "Поетичний фотоживопис Віктора Кошмала", розміщеній у залі періодики та конференцзалі бібліотеки, представлено 42 світлини в таких жанрах як пейзаж, портрет, анімалістика, макрозйомка, міський пейзаж.
  Чого тільки немає на виставці! Хочеться легкого літнього вайбу – будь ласка. Є бажання подивитися на гарних дівчат у вишиванках і мужніх воїнів, що боронять мир на сході країни – ласкаво просимо. Є час помилуватися чернігівськими краєвидами та представниками місцевої фауни – тоді точно варто завітати.
  І приємно, що творчість фотомитця зібрала на вернісажі в бібліотеці не лише мистецьку спільноту області, а й поважних гостей, які глибоко цінують роботу Віктора Кошмала.
  Заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації Олена Дума підкреслила, що фоторепортер висвітлює в ЗМІ досягнення міста і області та пропагує Чернігівщину як туристичну перлину України. Перша заступниця голови Чернігівської облради, заслужений майстер спорту України, учасниця Олімпійських ігор Ніна Лемеш відзначила неймовірну відданість Віктора Кошмала своїй професії та вручила подяку від Чернігівської обласної ради. Щирі вітання авторові передали й депутатка Чернігівської облради Олена Синявська та в. о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА Людмила Замай, що були присутні на заході.
  Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, голова Чернігівської обласної організації УБА Інна Аліференко подякувала Вікторові Кошмалу за свято краси та натхнення, яке приходить у місто з кожною його виставкою.
  Привітали фотохудожника з вернісажем і колеги по цеху – відомі фотомайстри Олександр Тасиць, Юрій Хромушин, Сергій Тарабара та інші. А чернігівська художниця й поетеса Тетяна Тимошенко подарувала авторові та всім гостям декілька своїх співучих віршів.
  Як розповіла дружина фотохудожника Зоя, він з радістю фотографує всі оновлення в місті: парки, будівлі, сквери, фонтани та, особливо, людей, які радіють життю.
  Тож якщо ви побачите націлений на вас об'єктив Віктора Кошмала – усміхніться Майстрові, адже він навзаєм дарує свою усмішку, тепло та щирі позитивні емоції всьому світові!


  Текст – Катя Скрипка,
  член Національної спілки журналістів України,
  провідний бібліотекар відділу мистецтв


  Фото – Олена Попович,
  завідувачка відділу інформаційних технологій
та електронних ресурсів

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється