"Гаряче повітря щастя" поетичного бібліопростору "А+"

"Гаряче повітря щастя" поетичного бібліопростору "А+"

12.06.2021
316

  Ось і настало літо… Сонечко вже щедро дарує нам своє тепло. А часом – і припікає… Але то не проблема. Головне – на душі тепло й комфортно. І так хочеться жити, літати, творити….
  "Гаряче повітря щастя" – таку тему запропонувала модераторка й ведуча поетичного бібліопростору "А+" Наталія Утиро учасникам поетичного клубу. 12 червня на його чергове засідання завітали Ірина Кулаковська, Анжела Чехова, Світлана Камишна-Терещенко та Лана Світко. А також – дві юні панни, Дарина й Варвара, які люблять поетичне слово та прагнуть до нього долучитися.
  Авторка проєкту вже традиційно підготувала запитання з теми "Ваша філософія життя" та провела інтерв'ювання з поетками.
  * Поезія і щастя: як перегукуються ці слова у вашому розумінні?
  * "Гаряче повітря щастя"… Коли, на ваш погляд, це відбувається, і які викликає у вас емоції?
  * "Господню логіку своєю не перевіряй. ." Як слід розуміти таку цитату?
  * Поезія взагалі річ правдива? Пошук правди життя… Яка вона? У чому проявляється?
  * Щастя – категорія реальна?
  Кожна із присутніх мала можливість висловити свою думку. До інтерв'ювання приєдналися і Дарина з Варварою. Після цього учасниці поетичного клубу читали власні вірші – такі різні за змістом, але щирі й талановиті. А пані Анжела порадувала всіх піснею про відпустку. Звісно, ж, своєю, авторською.
  Наступним етапом поетичної зустрічі стала гра "Три цитати". Учасницям засідання потрібно було продовжити думку автора вислову (власна версія) та врешті-решт дійти істини, як же саме він звучить в оригіналі.

  "Закохатися можна у красу, але полюбити … (тільки душу)!"
  /Вільям Шекспір/
  "Друг – це одна душа, яка … (живе у двох тілах)".
  /Аристотель/
  "Погляд показує … (силу душі)".
  /Пауло Коельйо. "Алхімік"/

  А ще під час заходу запрошені мали змогу продемонструвати свою особисту цитату дня!
  Були цього дня й подарунки. Наша книгозбірня поповнилася новою поетичною збіркою Світлани Камишної-Терещенко – "Барви життя". Це вже четверта книга, яку нам подарувала авторка. Тема кохання, юнацьких мрій і сподівань живе в цих віршах.
  Чудовим доповненням до творчого заходу була прекрасна класична музика. Звичайно, у кожного з нас свій смак, але одна річ, пов'язана з музикою, все ж спільна – настрій. Часом тільки музика здатна передати всю гаму наших емоцій.
  Завершили захід теплим спілкуванням за філіжанкою кави, де також не обійшлося без приємних сюрпризів. Світлана Камишна-Терещенко продовжила ланцюжок гри: кожній учасниці потрібно було розгорнути поетичну збірку Олени Бартко "Лабіринтами Долі" і прочитати вірш, обраний навмання. Така гра всім сподобалася, всі без винятку із захопленням читали поезію Олени Бартко та вгадували свою долю в рядочках авторки. І, що цікаво, все збігалося….
  "Веселих та сонячних днів вам, багато радості від життя, усмішок, щирих і добрих людей навколо, здійснення всіх мрій", – побажала пані Наталія наприкінці заходу.
  Атмосфера протягом усього дійства панувала затишна, спокійна та надихаюча!!!
  Приємно, що до нас долучилася молодь! Наступного разу долучайтесь і ви, любі читачі!!!

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється