Завершальне цього сезону практичне заняття Української мовної студії ораторського мистецтва LingUA

Завершальне цього сезону практичне заняття Української мовної студії ораторського мистецтва LingUA

19.06.2021
281

  19 червня у великому читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося завершальне цього сезону практичне заняття Української мовної студії ораторського мистецтва LingUA. На початку заходу керівниця студії Ольга Петренко провела артикуляційну гімнастику, а потім звернулася до студійців із пропозицією вийти на сцену (за бажанням) та прочитати напам'ять улюблений вірш. І не просто так, а з елементами театралізованого дійства. Тобто – як режисер відтворити зміст поезії в такій собі моновиставі. Кожний учасник мав змогу проявити креативність. І це мало дуже цікавий вигляд. За реквізит слугували на перший погляд звичайні речі: капелюх, стілець, ваза з ромашками. Але це все створювало чудову атмосферу гармонії та наповнювало процес змістом.
  Читання віршів напам'ять потребує концентрації уваги. Звісно, що хвилювання впливає на якість прочитання вірша, тому, зауважила пані Ольга, над цим треба працювати. Далі вона спитала у аудиторії: "Яку поезію легше читати – свою чи інших авторів?" Присутні відповіли, що легше – свою, бо це – власне творіння.
  Виступ кожного учасника було проаналізовано, щоб надалі всі мали можливість уникати помилок.
  Практичні заняття відбуваються інтерактивно, тому всі обов'язково виходять на сцену та виконують завдання, які пропонує пані Ольга. Цього разу потрібно було створити пари, подякувати одне одному та зробити компліменти. Керівниця студії зауважила, що потрібно постійно дякувати собі, а також речам, які використовуються в житті.
  На завершення пані Ольга подякувала всім за працю, відзначила, що дуже помітно, як з кожним практичним заняттям студійці стають більш розкутими, можуть уже сміливіше виконувати різноманітні вправи. А далі був приємний сюрприз. Ольга Михайлівна пригостила всіх, подарувавши чарівні смаколики. Домашнє завдання на наступне заняття, що відбудеться вже у вересні, – вивчення уривка прози. А наразі студія йде на літні канікули.
  Усе чудово! Сезон завершився вдало! До зустрічі восени!

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється