Життя в стилі ЕКО

Життя в стилі ЕКО

04.09.2021
348

    4 вересня, в суботу, на території парку природи "Беремицьке" (село Беремицьке, Остерська міська територіальна громада, Чернігівський район) відбувся четвертий щорічний екологічний фестиваль "Життя в стилі ЕКО". Організатор заходу – Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації.
  На запрошення організаторів працівниці відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка взяли участь у фестивалі, організувавши перегляд літератури за тематикою "Природа лікує" та "Дивовижні тварини". Для дітей молодшого шкільного віку була проведена ековікторина "Вгадай мене". За правильні відповіді діток нагороджували приємними і милими призами (кепочки, блокноти, ручки, екоторбинки, цукерки тощо). Захід пройшов у щирій невимушеній обстановці, з дитячим сміхом та гарним настроєм.
  Наші враження від екофестивалю дуже позитивні. Для учасників заходу було організовано багато пізнавально-розважальних локацій: "Містечко майстрів"; фотосушка "Будь ЕКО"; "Рекреаційний потенціал Чернігівщини"; "Електротранспорт – екотранспорт майбутнього"; "Альтернативна енергетика"; "Зберігаємо та збільшуємо ліси Чернігівщини"; "Захисти екосистему"; "Збережемо річку для наступних поколінь"; екологічні ігри "Допитливий ботанік", "Зелене місто майбутнього"; майстер-класи (плетіння з газетного паперу; створення екологічного постера; орігамі "Червона книга України"; в'язання віників для підгодівлі тварин; виготовлення екосувенірів; екскурсія парком природи "Беремицьке"; ознайомлення учасників фестивалю з навичками надання першої долікарської допомоги. Артисти Чернігівської обласної філармонії підготували чудову концертну програму, якою порадували всіх, хто завітав на екофестиваль.
  Особливі враження – від відвідування зоопарку на території парку дикої природи "Беремицьке". Зоопарк перебуває у приватній власності. На нашу думку, саме такими і мають бути зоопарки, де тварини почуваються вільно й дуже комфортно. Чудово облаштована територія, великі загони для тварин, чистота і гарна природа навкруги милують око. Мешканці зоопарку доглянуті, мають потомство. Видно, що тварин добре годують. Є цікаві окремі локації – куточок диких котів, які водяться на території України; мінізоопарк з козликами, поні та іншими тваринами. І дорослі, і діти були в захваті.
  Дуже вдячні Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації за запрошення взяти участь у заході. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю у вихованні дбайливого ставлення до природи й ефективного використання її ресурсів, пропагуванні екологічних знань, здорового способу життя, привернення уваги громадськості до пам'яток природи та їх охорони.
  Як зауважив Антуан де Сент-Екзюпері, "Всі ми пасажири одного корабля на ім'я "Земля" і пересісти з нього просто нікуди".
  Тож привчаймо наших дітей берегти природу, цінувати її дари, дбайливо ставитися до всього, що нас оточує.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється