"Вересень – останній поцілунок літа!.."

"Вересень – останній поцілунок літа!.."

11.09.2021
307

  11 вересня поетичний бібліопростір "А+" Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відкрив свої обійми для поетів та поціновувачів віршованого слова. Тематика зустрічей традиційно різна, і цього разу тема прозвучала таким чином: "Вересень – останній поцілунок літа!.." Саме цього дня учасники клубу вирішили проводжати літо. А погода нагадувала про нього сонцем і теплом…
  Вересень – місяць, який поступово дає зрозуміти, що настає час, коли гарячі поцілунки літа вже не будуть такими теплими… Але сподіваємося, що сонячні дні ще даруватимуть нам радість!
  Традиційно на початку заходу ведуча Наталія Утиро провела інтерв'ювання "Моя філософія життя". Запитання стосувалися різних напрямів, але завжди в центрі опинялася поетична тематика. Наприклад: "Як на вашу думку, поетичні рядки вересня можуть бути втіхою для очей?", "Як поезія впливає на формування людини? Які риси характеру вона може корегувати?", "Характер людини і поезія – зв'язок?", "Чого ви очікуєте від своєї поезії? На що сподіваєтеся, коли пишете вірші?", "Як би кожний із вас звернувся до молоді, щоб вона зацікавилася поезією?". Відповіді були, звісно, різні. У одних думки збігалися, у інших виникали розбіжності в коментарях. Але це й було найцікавіше – почути думку кожного. Адже характер, настрій, події, що відбуваються в житті, формують емоції поета, які потім складаються у вірші. У кожного своя філософія життя, і вона формується досвідом, оточенням та іншими речами.
  Далі ведуча запросила учасників клубу до читання віршів. Своєю ранньоосінньою поезією щедро та щиро ділилися Олена Мамчич, Віра Козлова, Юрій Слесарев, Валентина Григоренко, Надія Кривопиша, Валентина Шеховцова, Валентина Іванова, Людмила Ковальчук, Ірина Кулаковська, Оксана Барнич. Лунали чудові рядки, які дивували образністю: "замружені очі вересня", "пасторальна мелодія осені", "погляд майбутньої жовтизни", "надихатися небом", "останній день літа в долонях"… А як вам захід сонця зі смаком кориці? Напевно, дуже смачно. І напрочуд ароматно…
  Учасникам поетичного клубу дуже подобається інтерактивна гра "Три цитати". Потрібно продовжити думку автора і нібито стати на хвилинку поряд з ним. Цього разу необхідно було завершити такі фрази: "Спочатку потрібно бути чесним, а вже потім… (благородним)" – Вінстон Черчілль; "Твої думки стають… (твоїм життям)" – Марк Аврелій; "Для досягнення щастя необхідні три складові: … (мрія, віра в себе і працьовитість)".
  Чаювання – це важливий елемент спілкування та обговорювання творчості. Музика завжди поряд з поезією, тому часом тільки музика здатна передати всю гаму наших емоцій. Ніжні мелодії були прекрасним доповненням нашої чудової теплої вересневої зустрічі.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється