"Я – Медіа" – тепер на Чернігівщині!

"Я – Медіа" – тепер на Чернігівщині!

15.09.2021
367

 

  Завжди цікаво спілкуватися з людьми, які постійно мають різні ідеї, прагнуть розвиватись і, головне, з радістю діляться своїми знаннями. Завідувачка кафедри управління персоналом та економіки праці НУ "Чернігівська політехніка" Людмила Ремньова – саме така людина. 15 вересня у приміщенні університету Людмила Михайлівна організувала "круглий стіл", на якому презентувала проєкт "Я – Медіа" як його координаторка в Чернігівській області. На початку презентації з вітальним словом виступила проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи НУ "Чернігівська політехніка" Ольга Мельник.
  Далі координаторка проєкту представила його партнерів. Це Естонія та Сумський державний університет. Мета проєкту – реалізація заходів у Чернігівській області для підвищення професіоналізму лідерів громадських організацій у царині медійної грамотності шляхом посилення блогерства і громадського лідерства.
  Бекграунд (проєктний досвід) дозволяє створювати інші цікаві проєкти. Естонія як "держава у смартфоні" має величезний досвід у цьому напрямі. Термін дії проєкту – вересень 2021 – червень 2022 року.
  Були представлені також етапи реалізації проєкту. Школа-тренінг 1 – "Резолюція РБ ООН 1325 у дії. Блогінг та наповнення технології". Школа-тренінг 2 – "Основи відеоблогінгу. Стрімінг". На третьому етапі пропонуються дводенний семінар-тренінг за участю Університету м. Тарту (Естонія), "круглий стіл" "Цифрова ера в постковід Україна" за участю естонських колег та представників громадського суспільства. Блог-кафе представлене цікавою тематикою: "Медіаграмотність – must have сучасного блогера: поради від журналістки"; "Соціальний медіамаркетинг як інструмент впливу на цільову аудиторію"; "Блогерство & Доброчесність: про важливість дотримання етнічних принципів у блогосфері"; "Формування сучасного молодіжного правозахисного контенту в соціальних мережах та блогосфері"; "Цифрові інструменти дизайну в арсеналі сучасного блогера"; "Арттерапія як засіб комунікації та налагодження діалогу серед внутрішньо переміщених жінок"; "Роль молодіжних лідерів у розвитку громади та вирішення конфліктів". Протягом трьох місяців реалізується менторська програма за участю українських та естонських експертів-наставників для десяти найактивніших блогерів регіону. Фінальний етап реалізації проєкту – дводенний підсумковий форум у Києві (10 осіб із кожного регіону) та підсумковий "круглий стіл" (Чернігів) за участю провідних виконавців проєкту і представників громадянського суспільства.
  В обговоренні можливостей та шляхів реалізації проєкту взяли участь директорка КУ "Чернігівський обласний молодіжний центр" Ірина Сімонова; керівниця медіа-центру "Моє місто (Чернігів)", журналістка, психологиня Вікторія Сидорова; голова Молодіжної ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Людмила Ніценко; ведучий "Молодіжне ТВ Чернігів", учасник Молодіжної ради при Чернігівському міському голові, студент НУ "Чернігівська політехніка" Іван Усов; учасниця ГО "Чернігів європейський", менеджерка проєкту "Чернігів екологічний", екоблогерка Катерина Гнєдіна; координатор Центру ЄС у НУ "Чернігівська політехніка" Володимир Базилевич; педагог-організатор КЗ "Позашкільний навчальний заклад "Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання" Чернігівської міської ради, заступник голови Молодіжної ради при Чернігівському міському голові Галина Вершок; учасниця програми "Активні громадяни" Британської Ради в Україні, доцентка НУ "Чернігівська політехніка" Надія Нагорна; керівниця Чернігівського осередку ВГО "Всеукраїнська арттерапевтична асоціація" Ольга Тимченко; громадська активістка, учасниця інтерактивного марафону "Країна без корупції", доцентка НУ "Чернігівська політехніка" Алла Нитченко; головний бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Наталія Утиро.
  Усі висловилися відносно проєкту по-різному, але пролунала думка, яка всіх об'єднала: проєкт справді цікавий і корисний, а траєкторія його розвитку дає можливості для втілення в життя новітніх ідей та задумів. Усі присутні побажали учасникам проєкту успіхів у його реалізації й натхнення.
  Вдячна Людмилі Ремньовій за надану можливість узяти участь у "круглому столі" та нові ділові знайомства.

  Наталія Утиро

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється