Презентація поетичної збірки "Вітер Бессарабії" Івана Дерменжи

Презентація поетичної збірки "Вітер Бессарабії" Івана Дерменжи

30.09.2021
481

    30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, до Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка завітав гість із Одеси Іван Дерменжи зі своєю поетичною збіркою "Вітер Бессарабії". Пан Іван – поет, юрист, винар. У березні 2016 року він видав першу книгу – "Избранное", у серпні 2017-го побачила світ друга книжка – "Синие и черные, как море…", у травні 2018 року – третя, що має назву "52 герца". Іван Дерменжи брав участь у "Мистецькому арсеналі", провів близько двохсот творчих вечорів по всій Україні й за кордоном.
  У 2020 році пан Іван надіслав свої вірші на поетичний фестиваль "Дотиком душі". На жаль, автор не зміг приїхати до нас, але журі звернуло увагу на такі рядки: "Навчіться вчасно двері закривати – уникнете тоді розчарувань!!!" Дуже мудрі слова! Цей вірш, а також декілька інших було надруковано в четвертому випуску альманаху "Первоцвіт".
  І ось – презентація нової книги. У поетичній збірці "Вітер Бессарабії". представлено цикл віршів п'ятьма мовами: російською та в перекладах українською, болгарською, гагаузькою й англійською, що відображає культурне багатоголосся поліетнічного Буджака, також відомого як Південна Бессарабія.
  Ведуча заходу Наталія Утиро запросила автора до слова. Він розповів про свою творчість, про те, що дуже швидко пише вірші. Основна тематика поезій Івана Дерменжи – Батьківщина, природа, кохання, роздуми про життя. Музичним подарунком для гостя став виступ молодої чернігівської музикантки Анастасії Коваленко – авторки-виконавиці пісень, лауреатки Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона Рута" (2017), переможниці битви талантів на фестивалі "Mamont Fest" (2019 р).
  Наші читачі та друзі бібліотеки, а також її співробітники завжди раді брати участь у заходах, які відбуваються у книгозбірні. Так було і цього разу. Ірина Андрущенко прочитала вірш Івана Дерменжи, який описує радість спілкування з природою, а бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук Надія Заваліна – його поетичні рядки про любов до рідного краю. Обидві пані активно та із задоволенням відвідують заняття української мовної студії ораторського мистецтва LingUА.
  Учасники поетичного бібліопростору "А+" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Юрій Слесарев та Віра Козлова прочитали вірші з поетичної збірки Івана Дерменжи "Вітер Бессарабії", а потім подарували гостеві та всім присутнім свою поезію. І, звичайно, вірші з нової збірки звучали в авторському виконанні.
  Заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Алла Мальована висловила Іванові Дерменжи подяку за чудову поезію та вручила йому сувенір на згадку про зустріч, а також авторський примірник альманаху "Первоцвіт". Пан Іван був зачарований нашим містом, особливо гостинністю працівників бібліотеки.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється