Унікальна виставка "Психологічна література ХІХ – початку ХХ ст.: із фондів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка"

Унікальна виставка "Психологічна література ХІХ – початку ХХ ст.: із фондів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка"

07.10.2021
387

  У межах проведення Всеукраїнського дня бібліотек у відділі наукової інформації і бібліографії Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка з 30 вересня до 7 жовтня було розгорнуто унікальну виставку "Психологічна література ХІХ – початку ХХ ст.: із фондів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка".
  Тут представлено видання другої половини ХІХ – початку ХХ ст. із зібрання бібліотеки. Виставка має на меті ознайомити відвідувачів головної книгозбірні області з частиною унікальних видань фонду рідкісних книг, популяризувати знання про книгу, пропагувати культурні цінності, розкрити роль книги в духовній сфері людської цивілізації.
  Особливість виставки – колекція унікальних видань із психології вказаного періоду.
  До уваги відвідувачів пропонується одна з найважливіших робіт в історії психології, написана видатним німецьким психологом Вільгельмом Вундтом, – "Основи фізіологічної психології" 1910 року видання. У ній він уперше показав, що на основі експериментів, об'єктом яких служить людина, психологія може розроблятися як самостійна наука, незалежна від фізіології та філософії. Цікавий експонат – книга французького філософа Анрі Жолі "Психологія великих людей" 1884 року видання. Серед унікальних видань – книга Гаральда Гефдінга "Нариси психології, заснованої на досвіді" 1896 року видання. Ця книга стала значною подією в галузі психологічної науки, довгий час залишалася одним із кращих посібників із прикладної психології. Це прижиттєве видання. Увагу відвідувачів привернув також унікальний журнал "Вісник психології, кримінальної антропології і гіпнотизму" (1904–1919).
  Огляд літератури проводила головний бібліограф відділу наукової інформації і бібліографії Оксана Плаунова. Виставка викликала велику зацікавленість у користувачів книгозбірні. Експозицію оглянуло багато людей, які були приємно здивовані, що бібліотека має такі унікальні книги і дає можливість потримати їх у руках, ознайомитися з цими перлинами світової науки та культури.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється