Участь у XIII Форумі бібліотекарів Хмельниччини "Бібліотека – твоя точка опори"

Участь у XIII Форумі бібліотекарів Хмельниччини "Бібліотека – твоя точка опори"

01.10.2021
350

  29–30 вересня на запрошення колег із Хмельницької ОУНБ директорка КЗ "Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка" Інна Аліференко відвідала XIII Форум бібліотекарів Хмельниччини "Бібліотека – твоя точка опори", в межах якого відбулися урочистості з нагоди 120-річчя від часу заснування Хмельницької ОУНБ.
  Інна Михайлівна привітала колектив Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки з ювілеєм та Всеукраїнським днем бібліотек, а також передала подарунки і книги для ювілярів від колективу та користувачів нашої бібліотеки. У вітальному слові пані Інна відзначила, що сьогодні Хмельницька ОУНБ – учасниця багатьох всеукраїнських та регіональних проєктів, інформаційна платформа для розвитку громади, депозитарій краєзнавчих видань, методичний та координаційний центр з питань бібліотекознавства і книгознавства для бібліотек усіх систем та відомств області.
  Після урочистостей продовженням форуму стала науково-практична конференція "Хмельницька ОУНБ в інформаційному просторі України: історія і сьогодення". У заході взяли участь понад 100 фахівців із національних, обласних, публічних, вишівських бібліотек, представники музейних установ та заповідників, навчальних закладів у сфері культури, науковці, краєзнавці.
  У доповідях розглядалися питання діяльності обласних бібліотек, історичні аспекти розвитку, краєзнавчі та проєктні напрями діяльності на сучасному етапі та в умовах зміни територіального устрою України. У своєму виступі "Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка – центр громадської активності Чернігівщини" Інна Аліференко розкрила діяльність бібліотеки на прикладі співпраці з ГО "Спілка жінок Чернігівщини".
  Конференція транслювалася наживо. Всі, хто не зміг відвідати її особисто, можуть переглянути запис на офіційній сторінці Хмельницької ОУНБ у фейсбуці.
  Під час заходів презентували видання, підготовлені до 120-річчя з часу заснування Хмельницької бібліотеки: науково-краєзнавчий збірник обласного та міського відділень Національної спілки краєзнавців України "Хмельницькі краєзнавчі студії", довідкові видання "Бібліотека – наша доля" та "Постаті бібліотечної плеяди", укладені колективом фахівців ОУНБ.
  Крім того в межах форуму відбулися професійні дискусії та обмін досвідом на базі Хмельницької ОУНБ й Центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи м. Кам'янця-Подільського.
  Під час зустрічі з колективом Кам'янець-Подільського коледжу культури і мистецтв було обговорено питання браку абітурієнтів у коледжах культури (а як наслідок – молодих бібліотечних кадрів у бібліотеках) та шляхи розв'язання наболілих проблем.
  До ювілею в ОУНБ облаштували кілька фотозон та цікаві книжкові виставки.
  У межах поїздки учасники форуму відвідали Хмельницький обласний літературний музей, Державний історико-культурний заповідник "Кам'янець". Для гостей провели оглядову екскурсію містом.
  Інна Аліференко висловлює щиру вдячність колективу Хмельницької ОУНБ та її директорці Катерині Чабан за позитивні емоції від спілкування з колегами та приємні подарунки. Адже з Хмельниччини пані Інна привезла багато книг, які поповнять фонд Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка і, сподіваємося, дуже сподобаються користувачам нашої бібліотеки.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється