"Квітковий настрій" Наталії Донець

"Квітковий настрій" Наталії Донець

12.10.2021
451

  "LABORE ET ZELO"
  ("ПРАЦЕЮ ТА СТАРАННЯМ")

  Чи погоджуєтеся ви із твердженням, що здатність та бажання піклуватися про квіти – це особливий настрій і стан душі? А коли старання не приносять бажаного результату, що ви зробите? Розізлитеся, покинете? Чи попри все продовжите рухатися до своєї мети?
  Як продовження циклу експозицій у форматі "Виставка в шафі" 12 жовтня у відділі мистецтв Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відкрилася виставка творчих робіт "Квітковий настрій: прикраси для волосся" ніжинської майстрині Наталії Донець.
  Пані Наталія народилася 4 вересня 1980 року в Ніжині. Здобула вищу освіту вчителя хімії та біології в Ніжинському державному університеті ім. М. Гоголя. Нині працює завідувачкою навчально-дослідної агробіостанції при університеті.
  Перша творча робота виникла з бажання створити гарний подаруночок племінниці Ярославі й випробувати свої сили в мистецтві виготовлення прикрас для волосся. Та й природна цікавість стала добрячим поштовхом: "Якщо інші роблять, то у мене теж може вийти!"
  Усі прикраси унікальні й неповторні, адже майстриня не робить однакових. За декілька років створила більше 100 робіт – це і святкові зашпильки, і декоративні резинки, і авторські обручі. Майстриня вважає, що такі квіткові прикраси – це чудовий подарунок маленьким, юним "квіточкам", можливість подарувати радість і яскраві емоції.
  У планах у пані Наталії – опановувати нові техніки та розвивати свою майстерність. Можливо, в майбутньому дійдуть руки і до квіткової біжутерії smiley. Та наразі майстриня досягла того рівня, коли хотілося б рухатися далі – презентувати роботи й отримати відгук про свою творчість.

  Наталія Донець: "Рослини – моя робота і захоплення, тому, мабуть, і творчість теж виявилася "квітковою". Найперше, що дає хендмейд, – це хобі, яке займає вільний час і дозволяє проводити його з користю. Це велике задоволення, стимул для розвитку та вдосконалення. Ти отримуєш заряд енергії, тішишся позитивним результатом або злишся, коли щось не виходить, – це теж сильні емоції, які мотивують і підштовхують уперед.
  Для тих, хто хоче поринути у світ хендмейду, відкрию маленький секрет: ця справа не вимагає великих коштів, як може спершу здатися. Найбільше, чого вона потребує, – бажання та цілеспрямованості.
  Просто почніть творити дива!"

  Текст і фото – Катя Скрипка,
  провідний бібліотекар відділу мистецтв,
  член НСЖУ

 

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється