Імунітет. Правда і міфи про щеплення

Імунітет. Правда і міфи про щеплення

02.11.2021
414

  Вакцинація розділила світ на два табори: одні кажуть, що щеплення вбивають, а інші – що рятують. То хто ж має рацію? Як вакцинація впливає на імунітет? А санітайзери й антибактеріальне мило? Що буде з вами та рідними, якщо не вакцинуватиметеся ви? Ваші сусіди? Так-так, сусіди, адже щеплення довколишніх впливає і на ваш імунітет, який ніколи не був суто приватною справою.
  Вакцинація – попередниця сучасної медицини, а не її продукт. Вона бере початок із народної медицини, й першими щеплення (нехай і у своєрідній формі) стали практикувати фермери. Доярки в Англії XVIII століття не заражувалися віспою. Ніхто не знав чому, але кожен міг переконатися, що це правда. Майже всі тоді перехворіли на віспу, а ті, хто вижив, мали на обличчі рубці від хвороби. Народна мудрість стверджувала: у жінки, яка доїть заражену корову, з'являється кілька пухирців на руках, і відтак доярка стає стійкою до віспи, навіть доглядаючи жертв епідемії.
  Авторка цієї книжки Еула Бісс після народження сина занурилася в імунологію. Жінка сміливо руйнує стереотипи про щеплення, апелює до історії та літератури, вміло пов'язує реальність і міфологію. Прочитавши цю працю, ви точно знатимете, чи вакцинувати свою дитину. А ще під іншим кутом поглянете на вислів "ахіллесова п'ята" та історію про Дракулу. "Імунітет – це місце загального користування, сад, який ми обробляємо разом".
  Неймовірна книга‑дослідження, яка розвінчує міфи, що оточують вакцинацію, та дозволяє поглянути на наше ставлення до імунітету і щеплень через призму культурного й особистого досвіду.
  Ця книга є у відділі абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка. А з'явилася вона в наших фондах завдяки Українському інституту книги.

  Бісс Е. Імунітет. Правда і міфи про щеплення [Текст] / Еула Бісс ; пер. з англ. Андрій Калинюк. – Київ : Наш формат, 2020. – 197, [1] c. – Бібліогр.: с. 193–198.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється