Радіодиктант національної єдності-2021 писатиме й читатиме Юрій Андрухович

Радіодиктант національної єдності-2021 писатиме й читатиме Юрій Андрухович

05.11.2021
542
  9 листопада з 10.00 до 11.00 відбудеться ХХІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Про це в ефірі Українського радіо сказав член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо Дмитро Хоркін.
  За його словами, писатиме текст радіодиктанту й читатиме його в ефірі письменник Юрій Андрухович. Його обрали з кількох претендентів. Як зазначив Дмитро Хоркін, саме Юрія Андруховича радіослухачі радили обрати автором тексту радіодиктанту і читцем.
  Науковою консультанткою проєкту вдруге буде професорка кафедри української мови Києво-Могилянської академії та провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко.
  Радіодиктант транслюватимуть наживо на Українському радіо, радіо "Культура", телеканалі "UA: Перший" та всіх інших платформах і телеканалах Суспільного.
  "Це не перевірка знань, ми нікого не хочемо карати і робити зауваження. Ми хочемо спонукати звернути увагу на українську мову", – сказав Дмитро Хоркін.
  Особливість цьогорічної акції в тому, що Українське радіо стане майданчиком для суспільного діалогу. "У хабі Українського радіо упродовж тижня перед акцією проходитимуть обговорення мовних питань. Ми зачепимо питання і політичного характеру: закон про мову, мовні квоти", – зазначив він.
  Дмитро Хоркін зазначив, що Суспільне запросить писати радіодиктант Президента України, народних депутатів, міністрів, прем'єр-міністра, діячів культури та інших відомих осіб.
  Тему радіодиктанту оголосять найближчим часом.
  Нагадаємо: торік автором тексту радіодиктанту став Іван Малкович. У прямому ефірі Суспільного читала диктант акторка Римма Зюбіна. 11 листопада оприлюднили текст радіодиктанту національної єдності-2020 "Виклики книжкової ери".
  Українське радіо отримало на свою адресу 13799 електронних листів та 2 тисячі паперових. Переможцями радіодиктанту-2020 визнано 17 учасників.
  За матеріалами сайта UA: Перший

  Працівники Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка, дотримуючись санітарно-протиепідемічних норм, також писатимуть радіодиктант національної єдності на своїх робочих місцях.
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється