Маргарет Мітчелл та її щастя, звіяне вітром

Маргарет Мітчелл та її щастя, звіяне вітром

08.11.2021
408
  8 листопада 1900 року народилася Маргарет Мітчелл. Вона написала тисячі романів, але єдиний твір письменниці "Звіяні вітром" приніс їй світову славу й досі користується популярністю. Роман отримав Пулітцерівську премію і був перекладений 32-ма мовами світу.
  Роман "Звіяні вітром" розпочинається фразою "Скарлет О'Хара не була гарною". А ось Маргарет Мітчелл була. Хоча, мабуть, не вважала себе особливо привабливою, якщо почала роман з такої фрази. У цій людині поєднувалися пристрасть до кокетування та спортивних розваг, неабиякі здібності до навчання й інтерес до знань, прагнення самостійності і бажання створити хорошу, але цілком патріархальну родину. Мітчелл була романтиком. Сучасники вважали її практичною.
  Першими розділами "Звіяних вітром" письменниця ділилася тільки з чоловіком. Саме він став її найкращим другом, критиком і порадником. Роман був готовий іще до кінця 1920-х років, але Маргарет боялася його оприлюднити. Папки з паперами припадали пилом у коморі нового великого будинку Маршів. Маргарет довго не могла зважитися, але все ж таки віддала рукопис редакторові видавництва "Макміеллан". Прочитавши, той одразу зрозумів, що тримає в руках майбутній бестселер. Півроку знадобилося на доопрацювання роману. Остаточне ім'я героїні – Скарлет – авторка придумала просто в редакції.
  Видавець мав рацію: книга миттєво стала бестселером. А Маргарет Мітчелл у 1937 році отримала престижну Пулітцерівську премію. Наразі загальний наклад книги тільки в США досяг майже тридцяти мільйонів примірників. Але ні слава, ні гроші не принесли письменниці щастя. Фінансові справи викликали втому, на творчість не було сил, погіршувалося здоров'я у неї і чоловіка. У серпні 1949 року автомобіль, за кермом якого був п'яний водій, збив Маргарет, яка йшла з чоловіком у кіно. Через п'ять днів авторка "Звіяних вітром" померла, не доживши декілька місяців до 49-річчя.
  Всесвітньовідомий твір американської письменниці Маргарет Мітчелл – це неймовірна історія кохання і боротьби за життя в такий складний період, як війна. Пройти через важкі життєві випробування, пов'язані з війною та злиднями, разом із героями, захопленими могутнім виром історичних подій, запрошує користувачів відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.
 


Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється