Золота письменниця України Дарина Гнатко

Золота письменниця України Дарина Гнатко

11.11.2021
390
 

  "Золоті письменники України" – українська літературна відзнака, започаткована 2012 року. Вона вручається українським письменникам-романістам, які видали твори українською або в перекладі українською мовою у форматі паперової книжки сукупним накладом понад 100 тисяч примірників за період від початку 2000 року до теперішнього часу.
  Літературний конкурс "Коронація слова" – 2021 оголосив лауреатів відзнаки "Золоті письменники України". Однією з тих, хто удостоєний її цьогоріч, стала Дарина Гнатко – молода сучасна українська письменниця, що пише популярні й затребувані серед читачів твори.
  Дарина Гнатко – це псевдонім авторки, справжнє ім'я письменниці – Юлія Іргізова. Її життєва хронологія розпочалася в місті Кременчуку, що на Полтавщині. Шлях до визнання був непростим. Іще з дитинства Дарина любила вигадувати історії. Частково підштовхувала її до творчості трагічна доля бабусиної родини, як писала про це сама авторка. Проте довгий час її твори так і залишалися невиданими. Все змінилося на літературному конкурсі "Коронація слова". Йдучи на нього, молода авторка не очікувала успіху. Але журі конкурсу визнало її роман "Катерина" кращим у рубриці "Вибір видавця". З цього моменту і почався професійний шлях письменниці. Сьогодні у списку опублікованих книг авторки численна добірка різних романів та повістей.
  У творчості Дарина Гнатко надихається мотивами рідного міста. Вона вплітає у свої романи сюжети та історії з життя міста свого дитинства – Кременчука.
  "Дуже люблю історію, історичні романи. А історія нашого народу – то така багата нива… Такі події відбувалися на нашій землі, що хочеться писати й писати про сильний волелюбний народ. Відчуваю, що мені ще є що сказати читачеві" – розповідала в одному з інтерв'ю письменниця.
  Дарина Гнатко – феномен сучасної української літератури. Вона завоювала популярність без будь-якої профільної освіти, пишучи твори, що їх нині читають як у друкованому вигляді, так і у форматі електронних книг.
 
  Список літератури

  1. Гнатко Д. Восьма жертва [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. – 333 с. – (Коронація слова).
  2. Гнатко Д. Гніздо Кажана [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 334 с.
  3. Гнатко Д. Душа окаянна [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 285 с. : іл.
  4. Гнатко Д. Катерина [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 252, [1] с. : іл.
  5. Гнатко Д. Лора. Історія одного божевілля [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. – 332 с. : іл. – (Коронація слова).
  6. Гнатко Д. Мазуревичі. Історія одного роду [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 331, [1] с. : іл. – (Коронація слова).
  7. Гнатко Д. Притулок семи вітрів [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. – 331 с.
  8. Проклята краса [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 236, [1] с.
  9. Гнатко Д. Скеля червоного сонця [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 334 с.
  10. Гнатко Д. Тінь аспида [Текст] : роман / Дарина Гнатко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 284 с.
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється