"Світ Софії" – роман про історію філософії

"Світ Софії" – роман про історію філософії

18.11.2021
458

  Міжнародний день філософії відзначається у третій четвер листопада з 2002 року за регламентом ЮНЕСКО.
  Сенс святкування Міжнародного дня філософії полягає в тому, щоб знайти спільну платформу обговорення глобальних соціокультурних перетворень, які відбуваються нині, долучити людей до філософської спадщини, привідкрити сферу повсякденного мислення для нових ідей і стимулювати публічні дебати мислителів та громадянського суспільства з приводу викликів, що постають перед соціумом сьогодні.
  У 2021 році Міжнародний день філософії припадає на 18 листопада.
  Відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка пропонує до вашої уваги книгу Юстейна Ґордера "Світ Софії".
  "Світ Софії" – це роман про історію філософії. Головна героїня – чотирнадцятирічна дівчинка Софія – знаходить у поштовій скриньці листа від загадкового філософа, в якому лише два запитання – "Хто ти?" і "Звідки взявся світ?". Саме ці питання завжди цікавили людство. З них і почалася подорож дівчинки у світ філософії, починаючи від мислителів Стародавньої Греції і аж до філософів сучасності. Захоплива мандрівка інтелекту та уяви дає чудову нагоду читачеві різного віку подорожувати слідами великих мислителів, відкриваючи таємниці загадкового і багатозначного світу Софії, Світу Мудрості. Адже ім'я Софія давньогрецьке, й означає воно "мудрість".
  Книжка "Світ Софії" витримала декілька десятків перевидань у Норвегії, перекладена в 63 країнах світу, в тому числі в США та Японії. Роман Юстейна Ґордера – світовий бестселер: найбільшим успіхом він користується в Німеччині, Франції, Іспанії, Канаді та Польщі. Понад 45 мільйонів читачів придбали цю книгу, а чимало з них створили клуби прихильників "Світу Софії". 1999 року в Норвегії за мотивами книжки Юстейна Ґордера був знятий фільм "Світ Софії".

  Гордер Ю. Світ Софії [Текст] : роман про історію філософії / Юстейн Гордер ; з норв. пер. Наталія Іваничук. – 3-тє вид. – Львів : Літопис, 2019. – 534, [1] с.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється