Етер "Бібліотайм" / День Гідності та Свободи

Етер "Бібліотайм" / День Гідності та Свободи

19.11.2021
422

  Етер "Бібліотайм" Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка продовжує свою роботу. Незважаючи на карантинні обмеження, ми залишаємося на зв'язку з нашими читачами та працюємо для них, тому проводимо різні за тематикою зустрічі у форматі онлайн-спілкування.
  21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади стосовно припинення курсу на євроінтеграцію і скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою, власне, і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликало обурення українців.
  Ми запросили до розмови громадського діяча, очевидця подій на Майдані у 2013 році Валерія Рябченка, який розкаже про атмосферу, що панувала на той час на Майдані, про людей, які там перебували, про те, як вони проявляли себе в тих умовах. Ведуча етеру підготувала низку запитань до пана Валерія, і він погодився щиро на них відповісти.
  * Як на вашу думку, термін "гідність" з часів Просвітництва зазнав змін? І, з точки зору українця, яке значення він має сьогодні?
  * Розкажіть про ваш досвід у Революції гідності.
  * Що собою являє феномен масового патріотизму на Майдані та по всій Україні?
  * Які новітні цінності і практики з'явилися протягом Майдану?
  * Вплив Революції гідності на політичний та соціально-економічний ландшафт країни у наступні роки?
  * Які ваші мрії та сподівання?

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється