10 лютого – Всесвітній день зернобобових

10 лютого – Всесвітній день зернобобових

10.02.2021
291

  Всесвітній день зернобобових – це глобальна подія, визначена ООН, яка визнає важливість бобових культур (нут, суха квасоля, сочевиця, сухий горох та люпин) як глобальної їжі. Він відзначається щорічно 10 лютого, починаючи з 2019-го. Це святкування – визнання вирішальної ролі, яку зернобобові можуть відіграти у досягненні всеосяжного, далекосяжного та орієнтованого на людину набору універсальних і трансформаційних цілей та завдань ООН зі сталого розвитку плану дій до 2030 року, який прагне зміцнювати загальний мир.
  Відділ документів іноземними мовами Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка зробив добірку книг, пов'язаних із зернобобовими, іноземними мовами. Це чудова нагода попрактикувати іноземні мови, якими ви володієте, переглянути гарні ілюстрації та дізнатися рецепти із зернобобовими.

  Список літератури:
  1. Андерсен Г. К. Принцеса на горошині / Г. К. Андерсен. Принц-Жабеня / Грімм Брати ; Дочка Графа Мара : британ. нар. казка : [навч. посіб.] / [адапт., вправи, словник О. С. Хацко]. – Київ : Арій, 2018. – 63 с.
  2. Artiukh L. Ukrainian Cuisine and folk traditions / L. Artiukh. – Київ : Балтія-Друк, 2016. – 223 p.
  3. Costain L. Gluten-free cooking : over 60 gluten-free recipes / L. Costain, J. Farrow. – London : Octopus Publishing Group, 2014. – 128 p.
  4. Grulova-Murgova R. Slovensko očami labužnikov / R. Grulova-Murgova. – Bratislava : ČSTK-Pressfoto, 1989. – 33 p.
  5. Markuza-Bieniecka B. 365 zup / B. Markuza-Bieniecka. – Warszawa : Watra, 1977. – 176 p.
  6. Rombauer I. S. Joy of Cooking / I. S. Rombauer, M. R. Becker, E. Becker ; illustrator J. Norton. – New York ; London; Toronto : Scribner, 2006. – 1132 p.
  7. Vařime zdravě, chutně a hospodarně / J. Břizova [et al.]. – Praha : Avicenum, zdravotnicke nakladatelstvi, 1978. – 271 p.
  8. Wilczek K. Technika w praktyce : zajecia zywieniowe / K. Wilczek, E. Uljasz. – Warszawa : Nowa Era, 2014. – 143 p.
  9. Witkowska S. Kolacje na cały rok / S. Witkowska. – Warszawa : Watra, 1977. – 156 p.
  10. Włodek S. Zapiekanki, suflety, tarty / S. Włodek. – Warszawa : Watra, 1977. – 100 p. 

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється