Груднева поезія дощу

Груднева поезія дощу

18.12.2021
449
  18 грудня у Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулася зустріч поетів Чернігова та області у поетичному бібліопросторі "А+". Тему творчого спілкування "запропонувала" сама природа за вікном – "Груднева поезія дощу". Грудень, перший місяць зими, – він весь в очікуванні свят, як і ми! Кожний має надію на чарівні зустрічі, подарунки та здійснення мрій!
  На початку заходу ведуча Наталія Утиро представила гостей – вихованців музичної школи № 1 ім. С. Вільконського, які навчаються під керівництвом викладачки Лариси Забари по класу синтезатора. Учениця 2-го класу Аліса Золотухіна виконала на фортепіано й синтезаторі такі музичні твори: "Танець дикунів" Йосінао Накади, українську народну пісню в обробці Олега Скрипки "Несе Галя воду". Учениця 6-го класу Мирослава Негода зіграла твори Дейва Брубека "Дай п'ять", Людвіга ван Бетховена з кінострічки " Вірус Бетховена". Учень 8-го класу Сергій Волошин виконав "Грузинський танок" у власному аранжуванні, "Історію одного кохання" Карлоса Альмарана і знану та улюблену багатьма мелодію "Despasito". Учениця 3-го класу Валерія Черненко зіграла "Шорську мелодію" в обробці Юрія Щуровського та "Зимовий блюз" Оскара Пітерсона. Усі музичні композиції влучно перемежовувалися з віршами в авторському виконанні.
  Традиційно учасники заходу взяли участь в інтерактиві для активізації мислення "Ваша філософія життя". Наталія Утиро запропонувала низку запитань: "Відповіді на головні запитання життя не знайдеш у кіоску "Преса". А де знайдеш?"; "Вибір не завжди можна зробити правильно, чи не так? Де індикатор правильного вибору?"; "Що треба робити, щоб тримати постійно набрану висоту і ніколи не впасти?"; "Що ви очікуєте від зими?"; "Творчий пошук – це що? Ваші варіанти?"; "Ваші побажання?". Свої чудові вірші читали Лариса Батог, Наталія Коса, Валентина Григоренко, Ірина Кулаковська, Наталія Сапун, Олена Грицюк, Людмила Ковальчук, Анжела Чехова. Кожна творча пані прагнула через поезію передати свій внутрішній стан душі. Через декілька хвилин ведуча запропонувала інтерактивну гру "Продовжуй думку автора", коли афоризм зачитується не повністю, а лише частинка. Завдання для учасників – продовжити вислів на свій розсуд. Отже, цього разу були такі цитати: "Життя – як п'єса в театрі: важливо не те, скільки вона триває, а наскільки… (добре зіграна)" (Сенека); "Те єдине, до чого треба прагнути в житті, – це… (любов)" (А. Челентано); "Твоє призначення приховане в тому, що… (ти любиш робити більш за все на світі)" (Д. Закарін).
  Музика і поезія завжди поряд, тому музичні твори, подаровані юними гостями зустрічі, стали яскравим доповненням заходу. А чаювання зі смаколиками створило справді теплу та щиру атмосферу.

















Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється