Читайте – це цікаво!

Читайте – це цікаво!

17.01.2022
418
 
 
  Український інститут книги – державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність і популяризувати українську літературу за кордоном. Відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка запрошує ознайомитися з книгами, які бібліотека отримала в межах Програми поповнення бібліотечних фондів, яку адмініструє Український інститут книги. Що почитати для душі? Запитання, яке ставлять собі тисячі людей, коли хочеться відірватися від дійсності й відпочити душею. Для цього найкраще підійдуть проникливі й добрі, деколи іронічні твори, що дарують радість і гарний настрій.

 

 
  Жіночі історії – глибокі, правдиві та яскраві, написані справжніми майстринями словесності – однаково здатні зачепити, схвилювати і примусити задуматися читачів будь-якої статі. Тож запрошуємо вас до читання "нежіночих" романів про жінок.



  821(44)
  Г 84
  Грімальді В. Саме час знову запалити зірки [Текст] / Віржіні Грімальді ; з фр. пер. Павло Мигаль. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 394, [1] с.

  Події книги "Саме час знову запалити зірки" Віржіні Ґрімальді відбуваються у Франції. Головним героїням доводиться нелегко: Анна ось-ось втратить роботу, Клої закінчує ліцей і повинна зробити крок, який визначить усе її життя, а у Лілі складний підлітковий період. Усім їм страшно, кожна вже встигла наробити дурниць, тому Анна вдається до відчайдушного вчинку – подорожі у трейлері до Скандинавії. Але головна мета їхньої мандрівки – провести час разом, відновити сімейний зв'язок і довіру, відкрити для себе нові міста, пейзажі, іншу культуру, розширити кругозір, запастися новими враженнями та новими надіями на майбутнє. Подорож, яка допоможе розгледіти не тільки зірки, але й одна одну. І, звичайно ж, це змінить їх, торкнувшись кожної, та об'єднає на все подальше життя. Якщо неможливо почати життя з чистого аркуша, варто обрати собі новий шлях. У книжці є захват від нових пригод і місць, які відвідують герої, романтика подорожі, любов і підтримка, а також розуміння того, що разом можна подолати все. Анна, Клої, Лілі. Три жінки, три покоління, три голоси, які перегукуються. Дивовижна суміш гумору, любові та людяності. Роман Віржіні Ґрімальді – легка й повчальна книжка з французьким шармом, що приємно урізноманітнить вечори та спонукатиме на свою подорож.
  Сара Джіо – американська письменниця, журналістка й радіоведуча, авторка бестселерів за версіями The New York Times та USA Today. Її твори перекладено понад 25-ма мовами. Авторка веде блог про здоровий спосіб життя, публікує статті в The New York Times, Marie Claire, Glamour, The Oprah Magazine та інших престижних виданнях.


  821(73)
  Д41
  Джіо С. На добраніч, Джун [Текст] / Сара Джіо ; [пер. з англ. Ю. Шекет]. – Харків : Vivat Publishing, 2021. – 286 с. – (Художня література).

  Джун – серйозна та успішна банкірка, яка досягла професійного успіху завдяки витримці й непорушності. Коханню просто нема місця в її житті. Проте жінці дедалі важче підтримувати такий шалений ритм. Коли Джун дізнається, що у спадок від далекої родички Рубі отримала крамницю дитячих книжок, то відразу вирішує її продати. Утім, у Сіетлі, куди вона вирушає, щоб організувати продаж, жінка потрапляє в інше життя, без стресу і паніки, а також дізнається давні сімейні таємниці. Тож чи з'являться у неї бажання, час і сила зберегти непримітну книжкову крамничку, побудовану ще 1940 року? Джіо переконує читача в тому, що кожна людина – творець власного життя. Її прихильники аплодуватимуть такій життєствердній позиції.
  Елена Ферранте – італійський феномен сучасної літератури. Письменниця, яка не дала жодного інтерв'ю і жодного разу не з'явилася на публіці, але потрапила до сотні найвпливовіших людей світу за версією журналу "Тайм". Її книжки багато років не полишали топових позицій не тільки в італійських, а й у європейських та американських списках бестселерів.



  821(450)
  Ф 43
  Ферранте Е. Історія втечі та повернення [Текст] : роман : третя кн. неаполіт. циклу / Елена Ферранте ; [пер. з італ. М. Прокопович]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. – 445 с.

  Світ змінюється – той, що довкола, і твій власний. Колись Ліла на заздрість усім зіграла пишне весілля й оселилася в розкішній квартирі. Тепер вона з сином мешкає у злиденній новобудові та працює на ковбасній фабриці. Колись Елена кинула виклик суспільству й поїхала геть із Неаполя. Тепер вона – успішна письменниця, готується вийти заміж за професора з поважної родини. Дві молоді жінки, подруги дитинства, врешті опинилися в різних світах. Вони не бачитимуться роками, живучи тільки спогадами та короткими телефонними розмовами. Але відстань і час не здатні зруйнувати їхню близькість. Ця книга – продовження романів "Моя неймовірна подруга" та "Історія нового імені".  
  Підготувала Світлана Дегтяренко,
головний бібліотекар відділу абонемента
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється