Презентація книжкової виставки "Соборність як національна запорука нашого майбутнього"

Презентація книжкової виставки "Соборність як національна запорука нашого майбутнього"

20.01.2022
370
  Уперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об'єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.
  Однією з найважливіших історичних дат є саме 22 січня (проголошення Першої Незалежності у 1918 році та проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР) – День Соборності України. З цієї нагоди 20 січня у великому читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася презентація книжкової виставки "Соборність як національна запорука нашого майбутнього" для військовослужбовців військової частини 3082 Національної гвардії України.
  На початку зустрічі гості переглянули документальний фільм "Акт Злуки. Відтворення історичної правди", створений львівськими телемедійниками. Далі головний бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Надія Заваліна зробила бібліографічний огляд літератури книжкових експозицій "Крути: і сум, і біль, і вічна слава", "Краса і велич символів державних" (до 30-річчя затвердження Указу "Про державний гімн України"), "Пам'ятаймо кіборгів безсмертних" (20 січня – День пам'яті захисників Донецького аеропорту). Адже саме ці історичні події та символи є невід'ємною частиною українського державотворення.
  По завершенні презентації завідувачка відділу документів із гуманітарних наук Наталія Утиро й завідувачка відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Наталія Карбовська провели для гостей екскурсію бібліотекою.
 









 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється