Книжкова виставка до Всесвітнього дня боротьби проти раку

Книжкова виставка до Всесвітнього дня боротьби проти раку

02.02.2022
364
  У філії "Медична бібліотека" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка розгорнута книжкова виставка до Всесвітнього дня боротьби проти раку, який відзначається 4 лютого.
  Проблема раку надзвичайно важлива для охорони здоров'я України. Адже актуальність визначається стійким зростанням ураження населення, важкістю своєчасної діагностики, значною вартістю і складністю лікування, високим рівнем інвалідизації та летальності хворих. Рак як причина смерті посідає друге місце у структурі смертності населення України.
  Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік і кожна п'ята жінка, до 30% хворих – особи працездатного віку. На обліку в онкологічних установах перебуває близько мільйона хворих.
  Але рак – не вирок, це виліковна хвороба. В Україні національні стандарти діагностики та лікування онкологічних хворих запроваджено в роботу закладів охорони здоров'я для уніфікації діагностично-лікувального процесу в онкологічній службі України й забезпечення якісної онкологічної допомоги мешканцям держави незалежно від місця проживання.
  Користувачі можуть ознайомитися з матеріалами виставки з 1 до 8 лютого.


 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється