Нові надходження до відділу краєзнавства

Нові надходження до відділу краєзнавства

02.02.2022
423
  Фонд відділу краєзнавства Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка поповнився новим виданням. Пропонуємо до вашої уваги книгу чернігівського краєзнавця та релігійного діяча архімандрита Никодима (С. І. Силка) "Вабить серце село Виблі. Документально-історичні нариси", яка побачила світ у грудні 2021 року. Зазначимо, що це друга книга автора про рідне йому Подесення – перша праця "Шляхами пращурів. Історико-краєзнавчі, духовно-просвітницькі нариси" була надрукована у 2017 році.
  Нове видання вражає великою кількістю опрацьованих архівних документів, спогадів свідків та учасників подій, унікальних світлин, які стосуються не тільки села Виблі, а й інших населених пунктів Куликівщини та Чернігівщини загалом.
  Читач порине у вир подій ХІХ–ХХ ст., що розгорталися на території села, ознайомиться з історією освіти й церковного життя, знайде біографічні відомості про значну кількість мешканців населеного пункту, інформацію про топоніміку села, етнографічні дані (одяг, їжу, звичаї та традиції мешканців села Виблі). Книга містить іменний покажчик, бібліографію з переліком архівних справ, хронологію основних подій, що відбулися на теренах населеного пункту.
  Видання зацікавить широке коло читачів, оскільки є розповіддю не тільки про окреме маленьке село на мапі України, вона – про українське село загалом.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється