Ці книги у бібліотеці завдяки Українському інституту книги

Ці книги у бібліотеці завдяки Українському інституту книги

03.02.2022
390
  Український інститут книги – державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність і популяризувати українську літературу за кордоном. В Україні діє програма поповнення бібліотечних фондів за рахунок коштів державного бюджету, яку адмініструють Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Українським інститутом книги.
  Відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка запрошує ознайомитися з книгами, які бібліотека отримала в межах Програми поповнення бібліотечних фондів. Особливу увагу звертаємо на новинки української та світової літератури. Це різножанрова трендова література, що відповідає інтересам як молоді (фентезі, антиутопія, кіберпанк, сплаттерпанк, любовний роман, технотрилери), так і людей інших вікових категорій. Серед надходжень – літературно-художні видання, бестселери українських і зарубіжних майстрів. Усі книги непересічні, цікаві, яскраво ілюстровані та варті того, щоб їх прочитав кожен. Обов'язково завітайте до нашої бібліотеки й візьміть цікаві книги для всієї родини.
  Загадкові вбивства, зникнення, розслідування злочинів – це пропонують сучасні детективи. Проте не лише це. Частенько вони знайомлять нас із сімейними проблемами, зображують трагедії цілих сімей, поколінь та прошарків населення. Рекомендуємо читати ці книги любителям таємниць і загадок, людям, які не проти напружити свій мозок, щоб їх розгадати. А також тим, хто скучив за подорожами, але змирився з їх обмеженням настільки, щоб не плакати, читаючи про них у книжках.
 

  Мішель Бюссі народився 29 квітня 1965 року в місті Лув'єр. Свій перший роман він опублікував у 2006 році, але значну увагу публіки привернув до себе лише у 2011-му завдяки роману "Чорні водяні лілії". Станом на 2020 рік Мішель Бюссі посідає друге місце в рейтингу найбільш продаваних французьких письменників, оприлюдненому виданням Le Figaro. У 2019 році було реалізовано близько мільйона примірників його книг. Мішель Бюссі – досить плодовитий у творчому плані письменник. Він видає в середньому одну книгу на рік. Наразі українською перекладено три з них. Нагороджений численними літературними преміями та відзнаками. Один лише роман "Літак без неї", вперше опублікований у 2012 році (і виданий українською видавництвом Vivat у 2017-му), відзначений майже десятком нагород. Деякі з творів Мішеля Бюссі екранізовані і транслювалися на французькому телебаченні. А два романи ще й адаптовані під комікси. До всього цього Бюссі – ще й політолог та викладач географії в Руанському університеті.
 
  
 
  821(44)
  Б 98
  Бюссі М. Чорні водяні лілії [Текст] : роман / Мішель Бюссі ; [пер. з фр. В. Барської]. – Харків : Vivat, 2019. – 397, [3] с. – (Художня література).
  "Чорні водяні лілії" – це роман, де перед читачами розігрується життєва драма. Трьох жінок різного віку об'єднує одне – наявність у кожної з них таємниці. Книжка показує життя маленького містечка. Здається, що в тихій сільській глушині взагалі не може відбуватися нічого цікавого, але якщо чогось не видно, це зовсім не означає, що його немає. Ось і виходить, що тиха сільська глухомань насправді не така вже й тиха, як могло би здатися звичайному туристу.
  Французькі джерела (а за ними й усі інші) часто визначають твори Мішеля Бюссі як romans policiers, тобто детективні романи. Але таке узагальнене визначення дещо оманливе. Бо детективна складова – це лише одна частина пазла, який викладає на сторінках своїх книг Бюссі. Насправді твори цього письменника містять набагато більше. У них є і заплутані, часом трагічні, людські долі, і любов, яка не вмирає, пройшовши м'ясорубку життя, і таємниці, які страшенно мучать героїв, але дуже інтригують читачів. Роман "Змарновані мрії" – не виняток.



  821(44)
  Б 98
  Бюссі М. Змарновані мрії [Текст] : [роман] / Мішель Бюссі ; [пер. з фр. О. Абраменка]. – Харків : Vivat, 2020. – 461, [2] с. – (Художня література).
  Наталі й Олів'є мають усе, що можна бажати для родинного щастя: двох дорослих доньок, будинок на березі Сени, улюблену роботу. Аж раптом низка дивних збігів змушує жінку згадати епізод із молодості, який стосується її давньої таємниці. Події розгортаються в тій самій послідовності, що й двадцять років тому. Це може бути чийсь кепський жарт, дріб'язкова помста або просто її власна уява, розбурхана спогадами… А коли збігів між минулим та сьогоденням виявляється забагато, Наталі стає лячно. Хтось намагається змусити її знов це пережити. І коли минуле й сьогодення стають такими схожими, що це не можна пояснити раціонально, невже Наталі повинна повірити, що час можна повернути назад? Роман можна прочитати і як проникливу любовну історію, і як майстерний захопливий трилер. Мішель Бюссі знає якийсь секрет.
  Роберт Галбрейт – псевдонім Дж. К. Роулінг, уславленої авторки "Гаррі Поттера". Те, що на обкладинках книг про Гаррі Поттера ніколи не стояло повне ім'я письменниці, – аж ніяк не випадковість. Іще в часи першого випуску "Філософського каменя" видавництво переконало Джоан, що підліткова фантастика, написана жінкою, нікого не зацікавить, і тоді було вирішено підписати книгу "J. K. Rowling", щоб створити ілюзію автора-чоловіка. Тоді Джоан ця ідея не дуже сподобалась, але через роки вона повернулася до неї вже свідомо, взявши собі чоловічий псевдонім для нового циклу кримінальних романів. Успіх першої "самостійної" книги Роулінг "Несподівана вакансія", звісно, потішив її, але письменниця не могла зорієнтуватися, яка роль її колишніх заслуг у позитивних рецензіях критиків. Бажаючи чесного відгуку, нову серію про приватного детектива Корморана Страйка вона випустила під псевдонімом Роберт Галбрейт. Перша книга "Кувала зозуля" отримала позитивну відповідь від видавництва далеко не з першої спроби, але після публікації у 2013 році була прийнята критиками й читачами дуже тепло. Обман швидко розкусили, і рейтинги "Зозулі" різко підскочили вгору, але мети було досягнуто й наступні книги циклу – "Шовкопряд", "Кар'єра лиходія" та "Убивчий білий" – Роулінг публікувала вже в повній упевненості, що публіці вона цікава не тільки як авторка пригод Гаррі Поттера. Усі чотири романи про приватного детектива Корморана Страйка очолювали списки міжнародних бестселерів, а також лягли в основу телевізійного серіалу від ВВС. Назва п'ятої книги про Страйка в оригіналі звучить як "Troubled Blood" ("Погана кров").


 
 821(410)
  Г 15
  Галбрейт Р. Убивчий білий [Текст] : [роман] / Роберт Ґалбрейт ; [пер. з англ. Н. Ференс]. – Київ : КМБУКС, 2020. – 698, [2] c.
  Коли в офіс до приватного детектива Корморана Страйка приходить дивний юнак на ім'я Біллі Найт і просить розслідувати давнє вбивство дитини, свідком якого він начебто став, Страйк не може вирішити, як йому вчинити. Вірити чи не вірити юнакові, адже він явно не при собі? Та не встигає детектив як слід розпитати Біллі, коли той налякано втікає. Намагаючись докопатися до правди, Страйк і Робін – колишня помічниця, а нині повноправна партнерка в детективній агенції – виходять на плутаний слід, який через лондонські задвірки приводить їх у святая святих британського парламенту й у чарівний, але зловісний сільський маєток, де на них чекають небезпеки, таємниці й несподівані відкриття.

  "Розгортати обкладинку Галбрейтового роману – як проходити через портал. Просто провалюєшся". "Басл". Шановні користувачі, вибір за вами!
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється