Зимові етюди "Позитиву"

Зимові етюди "Позитиву"

06.02.2022
348
  На сонці сніг, як срібло, сяє,
  Тонкі мережива дерев,
  Зима холодну силу має
  Для снігових всіх королев.

  Тетяна Тимошенко
 
  6 лютого у відділі мистецтв Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася мистецька година "Зимові етюди" в межах Центру творчого спілкування "Позитив".
  Очільниця Центру – чернігівська художниця і поетеса Тетяна Тимошенко – привітала гостей своєю натхненною поезією та презентувала невеличку тематичну виставку власного зимового живопису.
  Із власними лірико-філософськими віршами виступили також поетеса Алла Шокотько й викладачка Марина Орлова, а завідувачка обласної медичної бібліотеки Надія Яременко емоційно продекламувала поетичні твори про кохання.
  Прикрасив зустріч розкішним розсипом фортепіанних творів Шуберта, Шопена, Лисенка, Бетховена викладач і концертмейстер Віктор Заяць. Він став майстерним провідником думок та почуттів відомих композиторів, і слухачі опинилися в солодкому полоні чарівної музики.
  Завідувачка відділу Лариса Поліщук ознайомила гостей заходу із життєвим та творчим шляхом Франца Шуберта, 225-річний ювілей якого відзначали минулого місяця (31.01.1797). Декілька відомих творів австрійського композитора прозвучали і в Мистецькій вітальні, зокрема його чуттєва "Третя пісня Еллен" (відома здебільшого як "Ave Maria Шуберта").
  Захопливим та корисним доповненням до мистецької години стала цікава добірка "Сучасна українська та зарубіжна література", яку підготували працівники відділу абонемента. Гості із задоволенням ознайомилися з книжковими новинками та виданнями, які вже встигли стати класикою сучасності.

  Тетяна Тимошенко: "Надворі сніжно-біла, казкова зима, а в Мистецькій вітальні так тепло і затишно… Від серця до серця ніби тече й біжить струмочок взаєморозуміння та любові, душевної дружби та щирої надії на щасливе майбутнє".

  Текст і фото – Катя Скрипка
 























 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється