9 лютого – Міжнародний день стоматолога

9 лютого – Міжнародний день стоматолога

09.02.2022
338
  Щороку 9 лютого відзначається Міжнародний день стоматолога.
  Професія стоматолога дуже затребувана в усьому світі. Лікарі-стоматологи допомагають піклуватися про здоров'я та гарний зовнішній вигляд зубів, а красива усмішка, у свою чергу, – важлива складова якісного життя.
  У філії "Медична бібліотека" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка розпочинає роботу книжкова виставка до Міжнародного дня стоматолога. На ній представлені книги, періодичні видання відповідної тематики та рекомендаційний список літератури.
 

Список літератури

  1. Дитяча стоматологія / О. В. Удовицька, Л. Б. Лепорська, Т.М. Спірідонова та ін. – К.: Здоров'я, 2000. – 296 с.
  Навчальний посібник присвячений стоматології дитячого віку. У виданні висвітлено питання організації стоматологічної допомоги дітям, профілактики та лікування карієсу і його ускладнень, захворювань слизової оболонки порожнини рота й пародонту, зубощелепних аномалій. Розглянуто аспекти імунології у дитячій стоматології.

  2. Головко Н. В. Профілактика зубощелепних аномалій. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 272 с.
  Посібник ознайомлює студентів з особливостями розвитку прикусу у дітей різного віку, особливостями проведення профілактичних оглядів, етіологічними чинниками, які сприяють розвитку зубощелепних аномалій, та заходами їх профілактики; принципами диспансерного спостереження пацієнтів із зубощелепними аномаліями.

  3. Стрюк Е. В., Король Д. М. Стоматологічна імплантологія. – Вінниця: Нова Книга, 2007. – 128 с.
  Посібник присвячений питанням стоматологічної імплантології. Він написаний для того, щоб хоча би частково ліквідувати дефіциту навчальної літератури, а вона, у свою чергу, допоможе вирішити проблему підготовки кваліфікованих кадрів в Україні. Посібник складається із загальної частини, в якій викладені фундаментальні питання анатомії і фізіології кісткової тканини. У спеціальній частині, що представлена хірургічним та ортопедичним розділами, висвітлені питання, присвячені найбільш поширеним типам стоматологічної імплантації. Розглянуті також ускладнення на всіх її етапах, шляхи профілактики й лікування.
  Посібник розрахований на практичних лікарів, інтернів, субординаторів, магістрів, студентів стоматологічних факультетів.


  4. Кидд Эдвина А. М. Кариес зубов / Эдвина А. М. Кидд; пер. с анг. под ред. В. С. Иванова, Е. В. Ивановой. – М: ГЭОТАР-Медиа, 2009. – 192 с.
  Посібник дає студентам та практикуючим лікарям знання з карієсології, необхідні для роботи з пацієнтом. У ньому описані причини виникнення карієсу та його прогресування в шарах емалі і дентину. Описуються заходи профілактичного лікування, контроль гігієни порожнини рота, використання фторидів та вплив характеру харчування на патологічний процес. Обговорюються показання до хірургічного лікування і роль самого пацієнта у боротьбі з карієсом.

  5. Дент Арт. 2021. № 1–4. Міжнародний журнал про науку і мистецтво в стоматології.
  Щоквартальне періодичне видання, схвалене Асоціацією стоматологів України. Журнал об'єднує актуальні статті з лікування пародонтозу, карієсу та інших захворювань зубів і пародонту, найсучасніші технології їх відновлення та реставрації.

  Запрошуємо ознайомитися з матеріалами виставки з 9 до 20 лютого.
  Для отримання більш детальної інформації телефонуйте за номером 67-55-96.
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється