"Поезія вільних від чернігівських авторів"

"Поезія вільних від чернігівських авторів"

28.09.2022
373
  Таку назву мали поетичні онлайн-читання, організовані Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою, що відбулися 28 вересня у форматі ZOOM-конференції.
  Щороку з нагоди нашого професійного свята ми – бібліотекарі – організовуємо низку заходів, приурочених до Всеукраїнського дня бібліотек.
  Нинішній рік особливий – уже сім місяців точиться запекла боротьба українського народу проти російської агресії. Усі ми живемо з вірою в перемогу та ЗСУ.
  Здавалось би, в такий буремний час не до святкувань. Однак відзначати свята можна по-різному. Адже, попри все, життя триває. Творчим людям Бог дав таланти, які допомагають вистояти в будь-яких обставинах. Хтось під постріли й вибухи вишивав, хтось в'язав шкарпетки для наших захисників, хтось малював на стінах підвалів, а хтось писав вірші. Саме про них і поведемо мову сьогодні.
  Поезія – це зброя, що надихає тих, хто тримає зброю. Кожен вірш, кожен рядок, кожне слово – це вже частина української історії. Після нашої перемоги майбутні покоління мають пам'ятати, крізь що ми пройшли, та надихнутися відвагою і героїчною боротьбою свого народу.
  Саме на основі цих роздумів народилася ідея провести до Всеукраїнського дня бібліотек поетичні читання, де можна було би почути у віршованих рядках історію війни кожного, хто виявив бажання взяти участь у цьому поетичному марафоні. Часом людина не може висловити власні почуття, але коли читає вірш, то вивільняє свої емоції, іноді навіть через сльози, й очищується від негативу, гніву, нестерпного суму.
  Поетичні читання розпочалися з вітального слова директора Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко. А потім протягом двох годин учасники заходу читали вірші, ділилися своїми історіями війни, всім, що пережили й переосмислили за цей час. Спілкування виявилося зворушливим та щирим. Особливо хвилюючим був виступ добровольця, офіцера-психолога Валерія Вовка.
  Загалом до поетичного марафону долучилося понад двадцять авторів власних віршів та читців. Переважно це були учасники клубу "Поетичний бібліопростір "А+", організованого свого часу при нашій бібліотеці, а також їхні колеги по перу з містечок і сіл Чернігівщини, здобувачі освіти з Чернігівської середньої школи № 28 і навіть молоді актори Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Модераторка заходу – головна бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук Надія Заваліна – стежила за регламентом, представляла учасників та запрошувала їх до слова.
  Плануємо й надалі проводити такі зустрічі в колі творчо обдарованих митців Чернігівського краю.
  Все буде Україна!!!
  До вашої уваги – відеозапис онлайн-конференції.














 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється