Ярмарок подарунків: войовничий оберіг

Ярмарок подарунків: войовничий оберіг

30.09.2022
331
  30 вересня, до Всеукраїнського дня бібліотек, митці – друзі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка та відділу мистецтв – улаштували колективу бібліотеки справжнісінький "ярмарок подарунків" на честь професійного свята.
  Чернігівська майстриня Антоніна Пустовойт подарувала виріб, завдяки якому вона стала відома на всю Україну, – бойового гусака.
  Перша персональна виставка пані Антоніни "Світ авторської ляльки Антоніни Пустовойт" була повністю змонтована 23 лютого, а відкритися для відвідувачів у стінах бібліотеки мала би 24 лютого 2022 року. Але натомість майстриня була вимушена у березні разом із дітьми виїхати до Львова, а сама будівля пам'ятки архітектури початку ХХ століття у стилі північного модерну 30 березня зазнала часткового руйнування.
  Улюблена справа допомогла жінці перебороти депресивний стан, зосередитися на конкретних завданнях і не потонути у вирі тривожних новин. Там же, у Львові, виникла й перша "секретна біолабораторія" бойових гусаків. Жарт із мережі дав поштовх до нового періоду творчості, а вироби розлетілися як сувеніри Україною та країнами Європи, ставши символом незламності українського духу навіть перед обличчям війни.
  Дякуємо майстрині за чудовий подарунок! Такі патріотичні вироби не лише демонструють потужну мистецьку силу та зберігають у собі історію спротиву українського народу, а й підтримують наших захисників і захисниць у тяжкі моменти, адже свідчать про надзвичайну віру всіх і кожного у беззаперечну перемогу України над загарбниками!

  Почитати про майстриню та переглянути виставку "Світ авторської ляльки Антоніни Пустовойт", що мала відбутися в бібліотеці, можна за посиланням
  Катя Скрипка,
  провідна бібліотекарка відділу мистецтв,
  член НСЖУ
 







 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється