Представниці бібліотеки Короленка взяли участь у круглому столі "Дослідники української діаспори"

Представниці бібліотеки Короленка взяли участь у круглому столі "Дослідники української діаспори"

05.10.2022
307
  5 жовтня в Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбувся круглий стіл "Дослідники української діаспори". Захід пройшов у межах Міжнародної наукової конференції "Бібліотека. Наука. Комунікація. Інноваційні трансформації ресурсів і послуг", що тривала у столиці протягом 4–6 жовтня. Мета цього науково-комунікативного заходу – об’єднання зусиль науковців і практиків у розв’язанні актуальних питань щодо розвитку бібліотечно-інформаційного потенціалу в сучасних умовах; виокремлення найгостріших проблем у бібліотечній сфері та визначення шляхів їх подолання; оприлюднення результатів актуальних наукових пошуків; розробка рекомендацій і пропозицій щодо вдосконалення діяльності сучасних бібліотек.
  У ході роботи круглого столу (захід відбувався у змішаному форматі – офлайн і онлайн) були розглянуті такі проблеми: видатні діаспорні вчені та їхні дослідження; провідні діаспорні наукові інституції; українські науковці – дослідники закордонного українства; зарубіжні історики про українську діаспору та Україну.
  Учасниками круглого столу "Дослідники української діаспори" стали науковці і спеціалісти бібліотек України (Київ, Запоріжжя, Чернігів) та Австралії.
Чернігівську ОУНБ імені В. Г. Короленка представляли заступниця директора з питань внутрішньобібліотечної роботи та автоматизації бібліотечних процесів Лілія Дубовик, завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Олена Попович і завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова, яка виступила з доповіддю "Історичний доробок Григорія Кураса доби "діаспорного" десятиріччя", що була підготовлена спільно зі щирим другом нашої бібліотеки, кандидатом історичних наук Тамарою Демченко.


 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється