14 жовтня – День захисників і захисниць України

14 жовтня – День захисників і захисниць України

14.10.2022
274
  Низький вам уклін, українські солдати!
  Ви мужньо бороните рідний наш край.
  Нехай береже вас Покровонька-мати,
  Своїм омофором укриє нехай!

                                            (Лана Світко)
 
  Ці рядки писалися ще тоді, коли постріли й вибухи лунали тільки на сході нашої держави. Але болем і втратами відлунювало на всю Україну.
  Нині, коли триває повномасштабна російсько-українська війна, всі ми знаємо, як це тяжко й небезпечно. На серці неспокій, коли вчергове чуємо лемент тривоги в телефонах і гучномовцях. Ми плачемо, дізнавшись про черговий "приліт", прохаємо Бога про одне: "Хай люди будуть живі, а житла цілі. Хай якнайшвидше закінчиться це пекло!" Але не були б ми українцями, якби опустили руки і втратили надію! Усі ми знаємо: нас є кому захистити. Наші воїни постійно на сторожі. Завдяки захисникам України Перемога щодня стає на крок ближчою. Пліч-о-пліч із нашими хлопчиками там, на фронті, на передовій, воюють і тендітні дівчата й жінки, яким особливо болить доля України, які відчувають у собі стільки сили, щоб нарівні з чоловіками стати на герць із ворожою навалою.
  Рідненькі наші! Найсміливіші, наймужніші, найкращі! Сьогодні ваше свято. Прийміть же щирі вітання та слова подяки від усіх українців. Нехай цей і всі наступні дні будуть тихими та мирними. Нехай у ваших сім'ях панують любов і злагода. Нехай вам завжди буде кого захищати, але не буде від кого. Нехай усі танки й гармати вмить стануть непотрібними й перетворяться на щось веселе, яскраве, святкове, таке, що даруватиме радість. Нехай слово "війна" навіки зникне з усіх словників світу!
  Сьогодні – Покрова Пресвятої Богородиці. Нехай Божа Мати покриє своїм ясним омофором вас, нас і всю Україну. Той святий покрив буде синьо-жовтого кольору, як наше ясне небо та пшеничні лани.
  Помолімося за наших захисників і захисниць разом. Попрохаймо у Діви Марії допомоги й заступництва. Адже сьогодні – ще й День українського козацтва. Козаки ж, як відомо, дуже шанували свято Покрови, а Божу Матір вважали своєю покровителькою та помічницею. Недаремно цей день здавна має ще одну назву – Козацька Покрова.
  14 жовтня 1942 року – день утворення Української повстанської армії. Воїни УПА обрали цю дату недаремно. Адже вони – також нащадки наших славних козаків.
  Шануймося! Тримаймося! Гуртуймося! Єднаймося! Перемога буде за нами.
  Слава Україні! Героям слава!
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється