28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників

28.10.2022
274
  Свято встановлене відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року "…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, ушанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні…".
  Цей день нагадує про одну з найтрагічніших сторінок нашої історії – нацистську окупацію, що моторошним кривавим ураганом пронеслася нашою країною і забрала десятки мільйонів життів; про неоціненний внесок українського народу в боротьбі з нацизмом, про героїчні подвиги та мужність і про біль, який залишиться в серці кожного українця назавжди.
  Друга світова війна принесла з собою стільки трагедій, віроломства та зруйнованих доль, що донині все людство з сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.
  У ті роки мільйони наших співвітчизників полягли на полях бою, щоб ніколи більше не повернулися часи воєнних жахіть і поневолення на українській землі. 28 жовтня 1944 року нацистських окупантів було остаточно вигнано з України. До кінця війни залишалося ще пів року… Саме переможна битва за Україну стала вирішальною в розгромі військ гітлерівської Німеччини та її союзників.
  Дякуємо тим, хто в тилу самовідданою працею наближав Перемогу й допомагав піднімати Україну з руїн. Згадуємо всіх, чиї життя забрала та страшна війна – і військових, і мирних жителів.
  "Ніколи знову!" Це позиція України стосовно будь-якої війни. Проте у декого думка інша. "Можем повторить!" – волають ці "дехто"… "Той мурує, той руйнує, той неситим оком за край світа зазирає, чи нема країни, щоб загарбать і з собою взять у домовину", – писав Тарас Шевченко. Це про них – тих, хто на словах – "брати", а насправді – кати!
  Війна знов увірвалася в нашу державу. Боротьба за незалежність України триває. З 2014 року наші воїни виборюють свободу, захищаючи українські кордони від ворога. З 24 лютого 2022 року ця війна перетворилася на повномасштабну.
  Проте ми знову вистоїмо! І незабаром святкуватимемо новий День Перемоги та День визволення України від рашистських загарбників.
  Слава всім, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни! Слава всім, хто б'ється за Україну сьогодні! Слава нашому народові, який увійде в історію!
  Вічна пам'ять полеглим! Вічна шана живим! Миру, злагоди, міцного здоров'я і благословення кожному українцеві!


 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється