У бібліотеці Короленка презентували рекомендаційний бібліографічний покажчик "З повагою і шаною… : чернігівці – захисники територіальної цілісності України"

У бібліотеці Короленка презентували рекомендаційний бібліографічний покажчик "З повагою і шаною… : чернігівці – захисники територіальної цілісності України"

25.10.2022
309
  25 жовтня у Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка після тривалої перерви відбулося засідання клубу "Краєзнавець", у межах якого презентували цьогорічний видавничий здобуток бібліотеки – рекомендаційний бібліографічний покажчик "З повагою і шаною…: чернігівці – захисники територіальної цілісності України".
  Привітала колег з виходом нового посібника директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко. Вона висловила надію, що майбутні видання бібліотеки про російсько-українську війну допоможуть дослідникам краще зрозуміти сучасну політичну та історичну ситуацію на Чернігівщині і в Україні, загалом.
  Представила посібник модераторка заходу, завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова. Вона зазначила, що станом на середину 2020 року з'явилися друком книги, а також накопичилося багато публікацій, стосовно наших земляків, які брали участь у війні на сході України. А тому потрібно представити широкому читацькому загалу інформацію про низку опублікованих літературних джерел, присвячених подвигу наших військовослужбовців, правоохоронців, а ще – волонтерів, які протидіяли незаконним російським та проросійським збройним формуванням на сході України. Саме таку мету поставили для себе укладачі покажчика "З повагою і шаною… : чернігівці – захисники територіальної цілісності України" Ірина Каганова і Людмила Студьонова. Також Ірина Каганова подякувала за допомогу і співпрацю колегам з редакційно-видавничого сектору бібліотеки Юрію Самойленку, Ользі Шурубенко та Анастасії Ширмановій і, звісно, відповідальній за випуск цього видання – директорці закладу Інні Аліференко.
  В обговоренні видання взяли участь науковий співробітник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко, головний спеціаліст Відділу у Чернігівській області Міністерства у справах ветеранів України Оксана Петренко, директорка комунального закладу "Чернігівський обласний пошуковий науково-редакційний центр" Олена Потапенко та ін. Неодноразово наголошувалося: видання вкотре нагадує нам усім, що російська агресія у вигляді гібридної війни проти України розпочалася з 20 лютого 2014 року, а вже з 24 лютого 2022 року стала відкритим повномасштабним вторгненням на територію нашої країни. Зробили вагомий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності країни, продемонстрували вірність військовій присязі, виявили особисту мужність, героїзм і Захисники України з Чернігівщини. 189 наших земляків, як свідчать останні дані, у 2014–2021 роках в обороні Батьківщини віддали найдорожче – своє життя.
  Отже, рекомендаційний бібліографічний покажчик "З повагою і шаною… : чернігівці – захисники територіальної цілісності України" є, і (можливо, це прозвучить дещо пафосно) зробили ми його, аби і сьогодні, і в майбутньому не згасала пам'ять про чернігівців, які брали участь у війні на сході нашої держави у 2014–2021 рр.
  З міркувань безпеки захід проходив у бібліотечному укритті у змішаному форматі – zoom-конференція плюс живе спілкування.
  Додатково про покажчик можна прочитати тут


















 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється