Хелловін або Відьомська ніч

Хелловін або Відьомська ніч

31.10.2022
275
  Хелловін або Відьомська ніч – сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч проти 1 листопада.
  Перші згадки про Хелловін припадають ще на XVI століття, оскільки його прообраз — язичницьке свято Самайн, яке асоціювалося зі смертю, потойбічним і надприродним, відзначалося ще кельтами. Потім Самайн стали відзначати в усіх країнах Британських островів. У XIX-XX століттях свято поступово відмирає, йому на зміну приходить більш сучасне свято — Хелловін, що традиційно вважається Днем усіх святих.
  За переказами, в ніч перед Хелловіном духи, що живуть у потойбічному світі, повертаються на землю, саме тому свято, а точніше, його переддень називають Днем всіх святих. А легенда згадує хитрого грішника Джека, якого не прийняли ні в пекло, ні в рай і він поневірявся на землі з пекельним вогнем в руках. Для того щоб полум'я не згасло, Джек використовував гарбуз, як ліхтар, який став згодом символом свята.
  Традиція одягатися привидами, монстрами і іншою нечистю також пішла з кельтських повір’їв. Вважалося, що якщо переодягнутися демоном або духом, то можна таким чином замаскуватися, і справжні духи не помітять тебе.
  Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Хоч в цих країнах Хелловін не є державним святом, та за популярністю поступається лише Різдву. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності наприкінці XX ст.
  Бажаємо всім тихої та спокійної ночі.

Книга:
Страуд Дж. Тінь, що крадеться / Дж. Страуд. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2022. – 392 с.
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється