Читацький клуб завітав до найбільшої книгозбірні області

Читацький клуб завітав до найбільшої книгозбірні області

02.11.2022
289
  "А читацький клуб сьогодні таки відбувся!
  Щиро дякую бібліотеці імені Короленка та особисто директорці Інні Аліференко за цікавенну екскурсію! Ознайомилися з роботою найбільшої книгозбірні в нашій області, дізналися про сучасні послуги та роботу тематичних відділів, різноманітні клуби і заглянули навіть туди, куди звичайні читачі не мають доступу, – у відділ рідкісної та старовинної книги.
  А ще побували у сховищі, де сьогодні ховаються і працівники під час тривоги, і багато літератури, яка вже не користується попитом, і ведуться онлайн-презентації, зустрічі з письменниками. Радісно усвідомлювати, що люди продовжують читати та цікавитися літературою. Тож книжками теж, звісно, обмінялися. Дякую моїм чудовим компаньйонкам і подругам за приємне товариство! До нових зустрічей!".
  Такий теплий відгук про візит до Чернігівської ОУНБ написала давня подруга бібліотеки, краєзнавиця, журналістка, учасниця президії ГО "Спілка жінок Чернігівщини" Вікторія Сидорова. Саме вона й зібрала небайдужих, зацікавлених поціновувачок читання в нашому місті.
  Перше, що зробили гості, завітавши до нашої книгозбірні, – записалися до бібліотеки. Потім вручили подарунки – книги для поповнення фондів Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка. Далі директорка закладу Інна Аліференко провела екскурсію бібліотекою. Інна Михайлівна згадала про історію створення найбільшої в області книгозбірні, навела цікаві факти про те, як змінювалося місце її розташування та як поповнювався фонд бібліотеки протягом усього періоду її існування. А це не багато, не мало – 145 років!!!
  На особливу увагу відвідувачів заслуговує інформація про сучасне приміщення бібліотеки, адже наразі вона розміщена в будинку, який є пам'яткою архітектури, однією з перлин українського архітектурного модерну кінця ХІХ – початку ХХ століття. Побудований упродовж 1910–1913 рр. інженером Д. Д. Афанасьєвим за проєктом архітектора О. І. фон Гогена для Дворянського селянського поземельного банку. Поєднання багатобарвної майоліки та гранітних плит цокольного поверху, різноманітні вікна і трикутний балкон другого поверху, використання народних художніх традицій роблять споруду своєрідною та оригінальною.
  Найбільше емоцій у гостей викликало знайомство з відділом зберігання. Тут удалося потримати в руках найстаріші і найважчі книги. А ще – зробити фото на згадку.
  Півтори години тривала жвава розмова між учасницями читацького клубу та бібліотекарками. Враження гостей були дуже позитивними: "Ми навіть не сподівалися, що бібліотекарі здійснюють таку цікаву й потрібну суспільству роботу…".
  І справді, як виявилось, у цей нелегкий для України час воєнної агресії російських найманців проти українського народу бібліотеки теж зазнали значних пошкоджень як об'єкти критичної інфраструктури. Бо саме бібліотеки сьогодні є інформаційними, культурними, просвітницькими закладами, де виховуються справжні патріоти своєї держави, а також зберігаються інтелектуальні досягнення людства, наукова та художня література.
  Надія Заваліна,
  головна бібліотекарка
відділу документів із гуманітарних наук
 



















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється