9 листопада – День працівників культури та майстрів народного мистецтва

9 листопада – День працівників культури та майстрів народного мистецтва

09.11.2022
276
  Шановні колеги! Сьогодні ваше і наше свято. Принагідно – щирі вітання й побажання міцного здоров'я, щастя, теплоти в серцях, добробуту, невичерпної наснаги, творчого натхнення і нових здобутків. Нехай здійснюються всі мрії-сподівання, а життя буде сонячним та світлим.
  Українську культуру можна по праву назвати незламною. Бо вона одна з небагатьох змогла вистояти під жорстоким натиском чужих агресивних впливів, зберегти первозданну чистоту й самобутність, а відтак посіла гідне місце у світовій культурі.
  Споконвіку пісня і танець, музика і слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам'яті.
  Висновок один: культура в Україні – один із вирішальних чинників національного відродження, зміцнення державності, об'єднання суспільства навколо спільних цінностей та ідеалів. І неабияка роль у цьому належить працівникам культури, чия почесна місія – формувати духовність, почуття національної гідності, взаєморозуміння та злагоди в суспільстві. А ще – рятувати книжки у сплюндрованих зайдами бібліотеках, улаштовувати концерти, грати вистави в укриттях, бо люди, попри всі негаразди, прагнуть до прекрасного.
  Невід'ємна риса нашої культури – козацький нескорений національний дух свободи. Країна, де під час війни люди прагнуть до пізнання, до прекрасного, жила, живе і житиме вічно! Україна – держава, чиї воїни вдень б'ють ворога, а вночі при вогнику свічки або ліхтарика пишуть вірші. На передовій, в окопах народжуються нові пісні та мелодії, читаються книжки… У вільну хвилинку хлопці так затанцюють гопака, що декому аж у носі закрутить… Наші люди співали, читали, вишивали у підвалах, коли навкруги – обстріли та вибухи і, здається, зовсім не до того…
  Більшість із нас наразі стала майстрами. Бо робити "буржуйки" та окопні свічки – це теж свого роду мистецтво. А до всього – вони ще й світитимуть нашим воїнам та зігріватимуть їх. Миле янголятко, в яке вкладено тепло рук і душі, стане оберегом комусь із тих, хто нині захищає Україну. І таких прикладів можна навести безліч…
  Отже, зі святом усіх нас! І найголовніше побажання: нехай якнайшвидше засяють на весь ясний обрій два заповітні слова – "Україна перемогла!"
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється