Бібліотекарки побували на екскурсії в історичному музеї

Бібліотекарки побували на екскурсії в історичному музеї

09.11.2022
379
  У День української писемності та мови, написавши Радіодиктант національної єдності, бібліотекарки Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка на чолі з директоркою закладу Інною Аліференко вирушили на екскурсію до Чернігівського історичного музею ім. В. В. Тарновського. Це була ідея пані Інни, адже сьогодні ще й День працівників культури та майстрів народного мистецтва. У такий спосіб було вирішено відзначити це свято. День видався напрочуд сонячним і теплим, тож маленька подорож із глибоким змістом удалася.
  У музеї нас люб'язно зустріли наукові співробітники Євген Населевець та Олена Трухан, які й провели екскурсію.
  Першою ми оглянули виставку "Рашизм = Фашизм" (Чернігів у 1941–2022 роках), де представлено світлини, відео, картини, фрагменти зброї і військового спорядження, зібрані силами працівників історичного музею, Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Галагана, з приватних колекцій та архівів ЗМІ. Експонати вражають, спонукають учергове відчути біль і страждання вже пережитого й того, що переживаємо наразі.
  Наступна виставка – світла й життєствердна. Вона стосується нашого історичного минулого і надихає на збереження та відновлення української минувшини. Її назва – "Історичні замальовки. Multum in parvo / велике в малому". Тут можна побачити й потримати в руках булаву, козацький пернач, Євангеліє 1681 року (з окладом 1681 – 1694 рр.) та інші цінні експонати, які розповідають про українську державність часів Русі й доби Козаччини, про мультикультурні зв'язки українців, про розвиток та обстоювання національної ідеї в ХІХ сторіччі. Усі ці речі – копії з колекції відомого громадського діяча і благодійника Василя Тарновського (оригінали сховані, бо в Україні триває війна).
  Колектив нашої бібліотеки вдячний працівникам музею за змістовну екскурсію. Зі святом, колеги! Живімо та працюймо далі з надією на Перемогу над рашистською ордою.
  Слава ЗСУ! Слава Україні! Героям Слава!
  Надія Заваліна,
  головний бібліотекар відділу
  документів із гуманітарних наук
 



















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється