Book review. Графічні стилі: від вікторіанців до хіпстерів

Book review. Графічні стилі: від вікторіанців до хіпстерів

17.11.2022
385
У будь-якому мистецтві є і прямозначність, і символ.
Оскар Вайльд, «Портрет Доріана Грея», 1891

У найнестриманішого оздоблення, так само як у
найвишуканішого, є всі шанси стати характерною
рисою чогось цілісного – наприклад, декоративного
стилю мистецтва цілої доби.

Еміль Галле. Нансі, Франція, 1900

  Пропонуємо до вашої уваги огляд книги "Графічні стилі: від вікторіанців до хіпстерів".

  Про авторів

  Стівен Геллер – американський графічний дизайнер, який своїми творами вражав багатьох митців. Свої роботи він пов’язував з історією типографіки та ілюстрації, але своє життя присвятив графічному дизайну. Стівен Геллер – арт-директор "New York Times" та автор інформаційного бюлетеня "Daily Heller" журналу "Print". Його ілюстрації відзначені багатьма нагородами й використовуються як у рекламі, так і в дитячих журналах.
  Сеймур Кваст створив велику кількість плакатів, ілюстрував книги. Його роботи експонуються, зокрема, в музеї сучасного мистецтва у Нью-Йорку і Бібліотеці конгресу та використовуються в рекламі, анімаційних фільмах, друкованих виданнях. Сеймур Кваст виступає з лекціями по всьому світу, був включений до Зали слави Клубу арт-директорів у Нью-Йорку. 

  Про книгу

  Книга слугує радше довідником, у якому вміщені короткі огляди на стилі графічного дизайну. Вона стане чудовим доповненням домашньої бібліотеки для студентів і дизайнерів-практиків. Короткі інформативні статті про стилі й напрями розвитку мистецтва дають змогу ознайомитися з основними видами графічного дизайну.
  У книзі виділені такі основні напрями дизайну: вікторіанство, ар-нуво, експресіонізм, модернізм, ар-деко, дадаїзм, постмодернізм та хіпстерський дизайн. 
  Цифровий (діджитал) дизайн – це новий напрям сучасного мистецтва, виникнення якого підштовхнуло авторів перевидати книгу.
  Кожен стиль поділяється на підвиди, які доповнюють і більш широко розкривають основний стиль. Також виділяються окремо країни, де розвивався той чий інший стиль дизайну, – такі як Англія, Америка, Франція, Італія, Польща тощо. 
  Читаючи книгу, від неї неможливо відірватися ні на хвилину з найпершої сторінки. Ця книга немовби заворожує чудово викладеним матеріалом, а вдало дібрані ілюстрації доповнюють змістовну розповідь.
  Тож запрошуємо поринути у світ мистецтва разом із книгою!
Підготувала Леся Позняк,
бібліотекарка відділу мистецтв
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється