21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада – День Гідності та Свободи

21.11.2022
293
  Це державне свято стало наступником Дня Свободи, який відзначався 22 листопада та був скасований Віктором Януковичем. 21 листопада – це дата одразу двох визначних і доленосних для України подій: президентських виборів 2004 року, які стали поштовхом до Помаранчевої революції, та початку Євромайдану.
  21 листопада 2004 року у другому турі президентських виборів Віктор Янукович завдяки фальсифікаціям "переміг" Віктора Ющенка. Такі результати обурили українців. Тисячі протестувальників зібралися на майдані Незалежності. Після кількох тижнів Помаранчевої революції Верховний Суд призначив повторне голосування, на якому переміг Ющенко.
  Через 9 років, 21 листопада 2013-го, на головному майдані Києва розпочалися мітинги противників зупинення підписання Угоди про асоціацію України та Євросоюзу. Ці протести переросли в сутички і призвели до загибелі десятків українців.
  Цього дня ми віддаємо шану патріотизму і мужності людей, які стали на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси та європейський вибір нашої держави, вшановуємо пам’ять загиблих учасників Майдану, Героїв Небесної сотні, згадуємо тих, хто нині захищає нашу свободу і незалежність. Ця дата особлива для кожного свідомого українця. Адже Гідність, Єдність і Свобода – це ті принципи, які об’єднали прагнення мільйонів людей до кращого життя, змінили хід української історії та довели, що від кожного з нас залежить, у якій державі житимемо ми й наші нащадки. Україна багата на справжніх героїв, спроможних боротися за щасливе майбутнє. Низький уклін усім захисникам української державності, які назавжди залишаться в пам’яті народу і будуть гідним прикладом для прийдешніх поколінь!
  Щиро вітаємо всіх українців з Днем Гідності та Свободи! Мирного неба над нашою рідною землею, добробуту і злагоди, віри в Перемогу та щасливе майбутнє України! Нехай Бог береже нашу Батьківщину і кожного з нас. Єднаймося, бо лише в єдності наша сила!
 



 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється