Презентація книги Світлани Шовкун "Золоті перлини народної творчості: Седнівські прислів’я та приказки"

Презентація книги Світлани Шовкун "Золоті перлини народної творчості: Седнівські прислів’я та приказки"

18.11.2022
317
  18 листопада в читальній залі Чернігівської ОУНБ імені В. Г. Короленка в межах засідання клубу "Краєзнавець" відбулася презентація книги Світлани Шовкун "Золоті перлини народної творчості: Седнівські прислів’я та приказки", яка нещодавно побачила світ у чернігівському видавництві "Десна Поліграф".
  Вітаючи присутніх у залі гостей, директорка бібліотеки Інна Аліференко наголосила, що це перше з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну велике зібрання в головній книгозбірні області.
  Збірку представила її авторка, седнівчанка Світлана Шовкун. Вона розповіла про історію створення книги, поділилася теплими спогадами з дитинства про маму, яка знала велику кількість прислів’їв та приказок, що лягли в основу видання, ознайомила присутніх з унікальними пареміями Седнівського краю з дотриманням місцевого діалекту. Авторка зазначила, що вона відтворила і зібрала прислів’я та приказки для того, щоб передати цей унікальний седнівський скарб народної творчості майбутнім поколінням.
  Вітали авторку з народженням її твору, а також узяли участь в обговоренні нової книги виконувачка обов’язків голови Седнівської територіальної громади Тетяна Мореляк, завідувачка філії Чернігівського обласного історичного музею "Садиба родини Лизогубів" Тетяна Луговська, координаторка закладів культури Седнівської територіальної громади Лідія Могилевець, голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України Андрій Курданов, відомий чернігівський поет і журналіст Олексій Маслов, який детально та фахово проаналізував презентовану збірку, відзначив її унікальність і актуальність для сьогодення. 
  Музичним подарунком авторці довгоочікуваного видання став блискучий виступ популярного вокального ансамблю "Берегиня" Седнівського будинку культури. 
  Підсумки засідання підбив президент клубу "Краєзнавець", голова правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професор Олександр Коваленко.
  У читальній залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Золоті перлини народної творчості Чернігівщини".
 
Наталія Рослік,
бібліотекар відділу краєзнавства
 


























 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється