Етер "Бібліотайм" │ Анна Дмитрук: "...Бо в кожному серці жага до свободи бринить!.."

Етер "Бібліотайм" │ Анна Дмитрук: "...Бо в кожному серці жага до свободи бринить!.."

13.12.2022
436
  Анна Дмитрук народилась у стародавньому Чернігові, місті, краєвиди якого надихають на створення неповторних поетичних рядків. Неабияк допомагає письменниці у творчості знання філології, адже за фахом пані Анна – викладач англійської мови. Поетичні твори Анна Дмитрук пише з 2006 року, а прозу – з 2010-го. Її поезія оповита романтикою, філософією буття, передає реальні події сьогодення. Поетеса "малює" вірш, використовуючи різні літературні прийоми: метафори, епітети, порівняння, уособлення, алегорії. Часто вдається до описів природи, дає можливість читачам поміркувати над різноманітністю життя.
  Твори Анни Дмитрук можна зустріти в альманахах "Зоряна криниця" та "Pisateli-Fb", збірках "Першоцвіт", "Мандрівні вірші".
  Пані Анна – дипломантка поетичного фестивалю "Дотиком душі" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, член поетичного бібліопростору "А+", що діє на базі бібліотеки, учасниця поетичного проєкту "Мандрівний поетичний бібліопростір "А+". Має диплом переможця Всеукраїнського конкурсу відеопоезії "Підкова".
  З 2010 року Анна Дмитрук грає в театрі-студії "Біла валіза", бере участь в адаптації п'єс, пише власні драматичні твори для дітей та дорослих, чотири з яких були поставлені у театрі-студії, а також брали участь у декількох всеукраїнських конкурсах. Так, адаптація п'єси Торнтона Уайлдера "Довгий сімейний обід" у 2015 році отримала перше місце на фестивалі аматорського мистецтва "Норов". У 2019 році п'єса "Ой, на Івана, ой, на Купала", написана у співавторстві з її чоловіком Сергієм Таранцем, стала фіналістом конкурсу "Тиждень актуальної п'єси" і була представлена публіці у вигляді читання. У 2021 році фіналістом цього конкурсу стала п'єса "Няу! Або Про що мріють коти", а п'єса "Потяг до вогню" ввійшла до фіналу міжнародного конкурсу "Коронація слова".
  У вересні цього року пані Анна стала переможницею відкритого авторського мистецького конкурсу "Разом переможемо!" й отримала гран-прі в номінації "Авторська поезія", а також здобула два дипломи лауреата І ступеня в номінаціях "Проза" та "Розмовний жанр, читці".
  Крім того, Анна Дмитрук пише пісні. Серед нагород – гран-прі Міжнародної корпорації "Зоряні мости", перше місце на міжнародному конкурсі композиторів.
 
Наталія Утиро, завідувачка відділу
документів із гуманітарних наук
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється