Етер "Бібліотайм" │ Ольга Петренко – чернігівська поетеса, яка боронить і плекає українську мову

Етер "Бібліотайм" │ Ольга Петренко – чернігівська поетеса, яка боронить і плекає українську мову

27.12.2022
348
  Ольга Петренко народилась у Чернігові. Працює заступником директора з виховної роботи у Чернігівській загальноосвітній школі № 28, викладає українську мову та літературу.
  Знайомство з пані Ольгою як поетесою відбулося на фестивалі "Дотиком душі". Ольга Петренко – його неодноразова дипломантка. Цей поетичний фестиваль був започаткований і традиційно проводився у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка. Сподіваємося, що дуже скоро знову пофестивалимо! А заодно – і Перемогу відсвяткуємо.
  Пані Ольга – активна учасниця поетичного бібліопростору "А+" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка. У віршах авторки є все, що хоче почути людина, яка прагне миру, любові, злагоди й добра! Саме через свою поезію Ольга Петренко передає красу Всесвіту і те, як це класно – читати свої вірші українською мовою!
  Ольга Михайлівна – вміла й мудра керівниця української мовної студії ораторського мистецтва "Ling UA", організованої в нашій бібліотеці. Пані Ольга має за мету поширення української мови, збагачення словникового запасу чернігівців. Заняття студії – дуже цікаві, корисні та змістовні. Також дуже щиро сподіваємося, що невдовзі вони відновляться і всі студійці знову зберуться разом.
  Ольга Петренко народилася бути вчителькою, і це справді так, тому що вона дарує дітям світло знань. Між учителькою та учнями складаються теплі партнерські взаємини. Це той випадок, коли діти люблять і поважають наставницю, довіряють їй, не бояться помилитися. Бо знань без помилок ніде не купиш. Пані Ольга наголошує: "Шлях до гарної української проходить через погану українську", тобто – не треба боятися говорити так, як умієш, поступово вдосконалюючи своє мовлення. Талановита викладачка прагне донести дітям, що знання постійно потребують оновлення, треба вчитися швидко реагувати на виклики часу.
  Ольга Петренко – українка. Як казав Василь Симоненко, "Ось і вся моя біографія". Пані Ольга живе скорботами й радощами свого народу. Любить вранішнє сонце та вечірній захід, ненавидить північного і східного сусіда, який приніс багато болю її співвітчизникам та їй особисто. Пишається українським воїнством. Ні на мить не сумнівається в нашій перемозі над "двоголовою гідрою". Любить життя і вірить, що всі наші спільні мрії здійсняться.
  Наталія Утиро
  

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється